Home » News » 3 nikkelgruveaksjer å se i august 2022

3 nikkelgruveaksjer å se i august 2022

Har du disse beste nikkelgruveaksjene på overvåkningslisten din denne uken?

Sjekk ut disse 3 beste nikkelgruveaksjene på aksjemarkedet i dag

Nikkelgruveaksjer har vært på vei oppover de siste årene i aksjemarkedet. Spesielt har nikkel blitt et stadig mer populært metall. Nikkel brukes i en rekke bransjer, inkludert produksjon av rustfritt stål, batterier og mynter. Som et resultat har topp nikkelgruveaksjer blitt en attraktiv investering for noen investorer. Ettersom den globale økonomien fortsetter å vokse, forventes etterspørselen etter rustfritt stål å øke. Dette har ført til en økning i nikkelprisene, og som et resultat har nikkelgruveaksjer blitt stadig mer populære.

Investorer trekker mot nikkelgruveaksjer fordi de tilbyr eksponering mot en råvare som er avgjørende for industriell vekst. Spesielt har nikkelselskaper som Materion Corporation (NYSE: MTRN) sett aksjene sine hente seg inn med over 7 % de siste seks månedene. I tillegg har nikkelgruveaksjer en tendens til å være relativt volatile, noe som betyr at de kan tilby investorer muligheten til potensielt å generere høy avkastning. Imidlertid har nikkelgruveaksjer også risiko forbundet med industrien. Hvis du er interessert i å investere i nikkelgruveindustrien, her er fem navn å se denne uken.

Nikkelgruveaksjer å se denne uken

  • Vale SA (NYSE: VALE)
  • BHP Group Limited (NYSE: BHP)
  • Glencore plc (OTCMKTS: GLNCY)

Vale SA

Starter av listen vår i dag er Vale SA (VALE). For det første er Vale den største produsenten av nikkel i verden. I detalj har selskapet nikkelvirksomhet på steder som Brasil, Canada og Indonesia for å nevne noen. Vale har også heleide og joint venture-raffinerier i Kina, Sør-Korea, Japan, Storbritannia og Taiwan. Aksjer i VALE-aksjen er satt til å åpne mandagens handel på $13,20 per aksje.

I andre nyheter rapporterte gruveselskapet nylig sitt resultat for andre kvartal i juli. I rapporten postet Vale en inntjening på 0,88 dollar per aksje på en omsetning på 11,2 milliarder dollar. Wall Streets konsensusinntektsestimat var 0,81 dollar per aksje med en inntekt på 13,7 milliarder dollar. I tillegg var nikkelsalget relativt på linje q/q, og overgikk produksjonen med 13 %, som et resultat av lagerstrategiene selskapet implementerte i første kvartal.

Med den betydelige omformingen av virksomheten vår, som for eksempel salget av Midwestern System, er selskapet mye bedre forberedt til å levere på sin agenda for produksjonsgjenoppretting. Vi er forpliktet til en disiplinert kapitalallokering og til å generere og returnere verdier til våre aksjonærer, som ytterligere bevist av kunngjøringen om å betale USD 3 milliarder i utbytte, sa Eduardo Bartolomeo, administrerende direktør.” Alt i alt, vil du legge til VALE-aksjer på overvåkningslisten din akkurat nå?

BHP Group Limited

Etter det, la oss ta en titt på BHP Group. Selskapet er et av de største diversifiserte naturressursselskapene over hele verden. BHP eier en mangfoldig portefølje av verdensklasse og lavkostoperasjoner over hele verden. Selv om den har eksponering mot et bredt spekter av råvarer, er en nøkkel akkurat nå nikkel. Bare i forrige måned kunngjorde selskapet at det var engasjert i et Memorandum of Understanding (MOU) for nikkelforsyning med Ford Motor Company (NYSE: F).

BHP vil i detalj undersøke muligheten til å forsyne Ford med nikkel fra Nickel West-eiendommen i Vest-Australia. Faktisk er Nickel West-aktivaen en produsent av noe av det mest bærekraftige og laveste karbonintensitetsnikkelet i verden. Avtalen inkluderer nikkelforsyning for flere år. Avtalen kan starte allerede i 2025.

BHP Chief Commercial Officer, Vandita Pant, uttalte: “Vi er glade for å kunngjøre denne ordningen med Ford Motor Company, og enda viktigere, å samarbeide med dem om måter å gjøre batteriforsyningskjeden mer bærekraftig gjennom vårt felles fokus på ende-til- avslutte samarbeid, samt teknologisk og kommersiell innovasjon. Aksjene i BHP-aksjen steg over 2 % den siste handelsmåneden. De er satt til å åpne mandagens handel til $54,40 per aksje.” Med det, vil du se på BHP-aksjer denne uken?

Glencore

Sist men ikke minst, la oss dykke ned i Glencore. Glencore er et av verdens største globale diversifiserte naturressursselskaper. Faktisk er de en stor produsent og markedsfører av mer enn 60 ansvarlige råvarer som fremmer hverdagen. For en følelse av skala, sysselsetter Glencore-selskaper nesten 135 000 personer, inkludert entreprenører, med fotavtrykk i over 35 land.

Aksjene i GLNCY-aksjen handles for tiden til $11,29 per aksje. I tillegg har GLNCY-aksjen i den siste handelsmåneden steget over 9%. Dette kommer etter at selskapet nylig rapporterte sin halvårsrapport for produksjonen for 2022. Ved dykking rapporterte selskapet at deres egen nikkelproduksjon kom inn på 57.800 tonn. Dette er 10 100 tonn mer sammenlignet med samme periode i 2021. Dette utgjør en økning på 21 %.

Glencores administrerende direktør, Gary Nagle, kommenterte: “Den samlede produksjonen var blandet periode-over-periode (5 varer opp og 5 ned i tabellen nedenfor), noe som gjenspeiler Ernest Henry (kobber/gull) og Bolivia (sink) porteføljer, og geotekniske og prosesseringsutfordringer i Katanga, oppveid av forbedrede produksjonsnivåer for kobolt, nikkel og ferrokrom og tilleggsbidraget fra Cerrejon, som gjenspeiler det fulle eierskapet fra begynnelsen av januar.” Med tanke på alt dette, er GLNCY et kjøp akkurat nå?