Home » News » SoFi-aksjen rakker mot den beste dagen siden tidlig i 2021 til tross for “dystre” studielånstall

SoFi-aksjen rakker mot den beste dagen siden tidlig i 2021 til tross for “dystre” studielånstall

SoFi Technologies Inc (NASDAQ: SOFI) har kommet langt siden det ble grunnlagt som en studentutlånsplattform, og denne ekspansjonen til nye forretningsområder har lønnet seg godt for selskapet selv midt i et moratorium for studielån.

Aksjene i SoFi steg 25 % i handelen onsdag morgen og var på vei mot sin største prosentvise økning på én dag siden 7. januar 2021 etter at selskapet viste investorene fordelene med diversifiseringsstrategien til tross for et svakere landskap for noen av forretningsområdene.

“Med studielånsmoratoriet fortsatt pågående og boligmarkedet har sine problemer, har SOFIs personlige lånevirksomhet vært krykken som holdt oppe lånesegmentet,” skrev Mizuho-analytiker Dan Dolev.

Han bemerket at selskapets 91 % år-over-år vekst i personlige utlån riktignok var mindre enn 151 % SoFi hadde i første kvartal, men likevel leverte selskapet oppover 20 % sekvensiell vekst på metrikken for det andre. rett kvartal.

MoffettNathanson-analytiker Eugene Simuni fremhevet også avkastningen fra diversifisering.

“Til tross for den dystre ytelsen til studielånsvirksomheten (opprinnelse
var ned 54 % år og ned 60 % sekvensielt), slo SoFi komfortabelt de samlede inntekts- og resultatforventningene ettersom dets andre forretningssegmenter (spesielt franchisen for personlige lån) fortsatte å vokse raskt,” skrev han i et notat med tittelen: “Ingen studielån, Ikke noe problem.”

Wedbush-analytiker David Chiaverini jublet SoFis innskuddsmomentum, da selskapet så mer enn 100 millioner dollar i ukentlige innskuddsinnstrømmer gjennom kvartalet og avsluttet perioden med over 2,7 milliarder dollar i totale innskudd.

Denne trenden lot SoFi «redusere sin avhengighet av høyere kostnader engroslån», skrev han, samtidig som han beholdt en overprestasjonsrating og $8 målkurs på aksjene.

Jefferies’ John Hecht var like optimistisk på innskuddstallene. “Inkrementell innskuddsfinansiering har vært til fordel for NIM [netto rentemargin] og gitt sikkerhet gitt makrousikkerhet og stigende renter,” skrev han, mens han beholdt kjøpsvurderingen og målet på $10.

Det er ikke dermed sagt at analytikere ikke satt igjen med noen spørsmål som kom ut av rapporten. For det første fremhevet Dolev at selskapet bare hevet helårsprognosen for justert inntjening før renter, skatter, avskrivninger og amortisering (Ebitda) med 4 millioner dollar, til tross for at de slo metrikken med 10 millioner dollar i siste kvartal. Var det et tilfelle av konservatisme?

“Uansett, utfordringen i 2H er fortsatt at for bakerste halvdel vil SOFI måtte oppnå $39 millioner i 3Q og 4Q,” skrev han. “Investorer bør huske at bankcharteret skal gi mye bedre lønnsomhet i andre halvdel av året på grunn av høyere NIM / lengre holdeperioder.”

Han vurderer aksjen som et kjøp og økte kursmålet med en dollar til $8.

Keefe, Bruyette og Woods-analytiker Michael Perito sa at de siste endringene i SoFis helårsveiledning så ut til å reflektere resultater i andre kvartal snarere enn nye forventninger til årets balanse, og han indikerte at han fortsatt var mer forsiktig. holdning.

“Våre utsikter fortsetter å være litt konservative i forhold til konsensus, i stor grad rundt vår antagelse om at inntjeningseffekt/skala i segmentet finansielle tjenester og teknologi kan ta litt lengre tid å bygge ut,” skrev han. “Selv om vi vil merke oss at SOFIs momentum i banken antagelig bør være bærekraftig på kort sikt.”

Perito har en markedsresultatvurdering og et prismål på $7 på SoFi-aksjer.

Og Simuni bemerket at skjebnen til avlastning av studielån fortsatt er et overheng, selv om SoFi har vært i stand til å administrere gode generelle resultater ved å støtte seg på andre områder av virksomheten.

«[D]er er det ingen tvil om at usikkerhet rundt føderale myndigheters handlinger når det gjelder lindring av studielån fortsatt er en svært betydelig risikofaktor for SoFi,» skrev han, selv om han tror risikoen for at den føderale regjeringen tar mer permanente grep for å redusere studentgjelden er mindre enn det som kan “generelt oppfattes”.

“I det mest sannsynlige scenariet vil lånetilgivelsesordningen fokusere på å gi lindring til låntakere med lavere inntekt (f.eks. de som tjener mindre enn $150 000),” sa Simuni, men SoFi er rettet mot kunder med høyere inntekt med et vektet gjennomsnitt inntekt på $170 000.

Han sa at selskapet også er midt i å utvide sin studentutlånsvirksomhet utover refinansiering, med skolelån.

“Vi vil følge nøye med på løsningen av studielånskontroversen i løpet av de neste seks månedene og se etter at denne løsningen skal tjene som en positiv katalysator for aksjen,” skrev Simuni, samtidig som vi beholder en overprestasjonsrating og $10 målkurs på aksjene.