HomeNews4 aksjer å kjøpe som har nådd en ny ATH denne uken

4 aksjer å kjøpe som har nådd en ny ATH denne uken

Mircea Vasiu

De amerikanske aksjeindeksene kan ha hatt det vanskelig i det siste, men noen aksjer fortsetter å gå videre. Disse aksjene har oppnådd en ny All-Time High (ATH) denne uken.

Konflikten i Ukraina har hatt en negativ innvirkning på det samlede amerikanske aksjemarkedet, men noen aksjer har nådd en ny ATH denne uken. Interessant nok betaler disse selskapene også utbytte, og tilbyr dermed enda et insentiv til å eie aksjene.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) er et av navnene som handles på alle tiders høyder denne uken. Archer-Daniels-Midlands er en av nøkkelaktørene i landbruksproduktindustrien og aksjen har steget på bakgrunn av den ukrainske konflikten.

Hveteprisene er gjennom taket siden Ukraina er en av de største produsentene i verden. Fordi selskapet også driver med distribusjon av landbruksvarer, som hvete, blir det sett på som å dra nytte av økningen i hveteprisen ettersom fortjenestemarginene også øker.

Archer-Daniels-Midland er et utbyttebetalende selskap som har økt det årlige utbyttet de siste 28 årene på rad. Terminutbytteavkastningen er 1,91 %, og utbetalingsgraden er 28,52 %.

Hormel Foods

Hormel Foods Corporation (NYSE:HRL) er et amerikansk selskap basert i Austin og opererer i industrien for pakket mat og kjøtt. Det annonserte nylig rekordsalg i første kvartal av regnskapsåret, og aksjekursen handles til en ny all-time high.

Hormel betaler også utbytte, og utbytteutbetalingsgraden er 56,53 %. Utbyttet har vokst med 10,46 % de siste fem årene, og terminutbytteavkastningen er 1,99 %.

Union Pacific

Union Pacific (NYSE:UNP) tilbyr gods- og jernbanetransporttjenester i USA og nabolandene. Selsk%apet handles til et P/E-forhold på 23,23, og aksjekursen har nådd en ny all-time high denne uken.

Union er kjent for sitt heftige utbytte. Utbytteavkastningen for 2022 er 1,77 %, anslått å nå 2,36 % innen 2026.

The Hershey Company

The Hershey Company (NYSE:HSY) er en annen amerikansk aktør i industrien for pakket mat og kjøtt som har sett aksjekursen klatre til et nytt rekordnivå. Det selger konfektprodukter og ble grunnlagt i 1894.