Home » News » Markedshøydepunkter: Disse aksjene trended på fredag

Markedshøydepunkter: Disse aksjene trended på fredag

  • Federal Reserve-leder advarer mot truende inflasjon
  • Sweetgreen og Hibbett offentliggjør kvartalsvise resultater
  • Disney introduserer nytt abonnentnivå

Federal Reserve-formann Jerome Powell indikerte at Russlands invasjon av Ukraina kan føre til en økning i inflasjonen. Fed forventer imidlertid at tilbakeslaget vil redusere prispresset i de kommende månedene. Energiprisene stiger på grunn av de økonomiske konsekvensene knyttet til konflikten, og konsumprisene stiger raskest på fire tiår.

Sweetgreen hadde en omsetning på 96,4 millioner dollar i fjerde kvartal

Sweetgreen Inc. (NYSE: SG)-aksjen steg nesten 20 % på fredag etter at selskapet rapporterte en betydelig økning i salget i fjerde kvartal 2021. Fast-casual-restaurantfirmaet sa at inntektene økte med 63 % fra år til år på grunn av salgsoppgang til høye priser og bedring fra pandemien.

Q4-inntektene var $96,4 millioner, og toppet konsensusanslagene på 84,7 millioner. Selskapet rapporterte et nettotap på 66,2 millioner dollar eller 1,14 dollar per aksje sammenlignet med analytikerestimater på 0,66 dollar per aksje.

Disney vil avduke et nytt abonnentnivå

Walt Disney Co. (NYSE: DIS) planlegger å avduke en ny annonsestøttet kategori for strømmetjenesten sin i USA i 2022. Medie- og underholdningskonglomeratet avslørte imidlertid ikke beløpet kategorien vil koste og nøyaktig dato for utgivelsen. Selskapet indikerer også at de vil introdusere det annonsestøttede nivået internasjonalt neste år.

Dette nye nivået vil være en byggestein for det multinasjonale selskapet for å nå målet om 230 millioner til 260 millioner brukere av Disney+ i løpet av de neste to årene.

Hibbett ga bedre veiledning enn forventet

Hibbett Inc. (NASDAQ: HIBB) steg 8 % på fredag etter å ha rapportert litt bedre enn forventet inntjeningsguiding som overskygget uinspirerende resultater for fjerde kvartal 2021 og gode salgsutsikter for hele året.

Selskapet hadde en fortjeneste per aksje på 1,25 dollar, og manglet anslag fra analytikere på 1,35 dollar. Salget vokste med 1,7 %, men gikk glipp av forventninger. Sammenlignbart salg i butikk falt 1,6 %, men ble delvis motvirket av en økning på 1,8 % i digitalt salg. For året etterlyser analytikere en EPS på 9,85 dollar i forhold til midtpunktet i selskapets rekkevidde på 9,9 dollar.

Sony og Honda Motors samarbeider om å utvikle elektriske kjøretøy

Sony Group (OTCMKTS: SNEJF ) og Honda Motors (OTCMKTS: HNDAF) har annonsert et samarbeid for å lage elektriske kjøretøy. Partnerskapet samler to store japanske selskaper som har vært fast på å utnytte noen av de ledende teknologitrendene i nyere tid.

Selskapene kunngjorde at de oppretter et JV for å selge elbiler innen 2025. Sony har vært ledende innen bærbare enheter, men har ligget etter i smarttelefonsektoren, med Apple og Samsung som ledende aktører. På samme måte er Honda ikke i nærheten av Tesla i elbilsektoren.