HomeNewsDe tre beste aluminiumaksjene å kjøpe ettersom metallprisen stiger

De tre beste aluminiumaksjene å kjøpe ettersom metallprisen stiger

Mircea Vasiu

Metaller er etterspurt ettersom krigen mellom Russland og Ukraina forstyrrer forsyningskjedene ytterligere. Så, hvilke er de beste aluminiumaksjene å kjøpe når prisen på aluminium stiger?

Metallprisene går gjennom taket grunnet sterk etterspørsel som presser dem høyere. Russland-Ukraina-konflikten forsterket forstyrrelsene i forsyningskjeden ytterligere, og prisene har steget.

Ta nikkel, for eksempel. Bare i går steg den 30%. Aluminium er også inne i en bullish trend – prisen per tonn er nesten tredoblet de siste par årene.

Så, hvilke er de beste aluminiumaksjene å kjøpe når prisen på aluminium stiger? Her er tre: Alcoa, Arconic og Constellium.

Alcoa

Alcoa (NYSE:AA) er en amerikansk aluminiumsprodusent verdsatt til over 16 milliarder dollar til gjeldende børskurs. Aksjekursen har vært på en berg-og-dal-bane de siste årene, ettersom COVID-19-pandemien påvirket etterspørselen etter aluminium alvorlig.

Aksjen er imidlertid i brann i det siste, og stiger nær all-time high.

Alcoas aksjekurs har steget mer enn +190 % de siste tolv månedene, og selskapet betaler også kvartalsvis utbytte.

Arconic

Arconic (NYSE:ARCN) er en annen aluminiumsprodusent fra USA. Nå som aluminiumsprisene har steget til nye rekordhøyder etter hvert som sanksjonene mot Russlands har tiltatt, er denne aluminiumsprodusenten, etablert i 1888, et interessant alternativ å legge til porteføljen for å få eksponering mot aluminiumsmarkedet.

Aksjekursen til Arconic har ligget flatt de siste tolv månedene, og P/E-forholdet er for tiden under sektorens median.

Constellium

Constellium (NYSE:CSTM) er en Frankrike-basert aluminiumsprodusent som driver virksomhet internasjonalt. Aksjekursen har steget med +17,79 % de siste tolv månedene, og med dagens kurs har selskapet en markedsverdi på 2,53 milliarder dollar og en bedriftsverdi på 4,8 milliarder dollar.