Home » News » FTSE 100-indeksen stiger mer enn 1 % ved åpning

FTSE 100-indeksen stiger mer enn 1 % ved åpning

FTSE 100 stiger ved markedets åpning, og reagerer fra sterk horisontal støtte. Vil den fortsette å samle seg?

Finansmarkedenes volatilitet har økt betydelig siden Russland-Ukraina-konflikten startet. De vestlige nasjonenes svar på Russlands invadering av Ukraina var et sett med sanksjoner og restriksjoner fra både regjeringer og privat sektor.

Alle land i den vestlige verden varslet ulike tiltak i solidaritet med det som skjedde med Ukraina. Men tiltakene vil også påvirke selskapene som tidligere gjorde forretninger i Russland, og dermed deres lønnsomhet.

Et eksempel er British Petroleum. Den solgte sin 20% eierandel i et russisk selskap og tok et stort økonomisk tap.

Som sådan kan den nylige nedgangen i FTSE 100-indeksen sees på som en reaksjon på makrohendelsene som påvirker Europa. Aksjeinvestorer trekker noen sjetonger av bordet mens usikkerheten hersker.

Likevel brakte nedgangen indeksen tilbake til 6800 poeng. Dette er et område hvor sterk horisontal støtte har ført til at markedet har steget tidligere.

Det gjorde det igjen i dag, men kan det holde fremover?

Bullish bias holder mens over 6800 poeng

Til tross for det siste fallet, holder FTSE 100-indeksen et bullish bias mens den handles over 6 800 poeng. Det er for fjerde gang på rad indeksen reagerer på horisontal støtte, og derfor kan man si at dette er et sentralt nivå fremover.

Man kan også merke seg markedets vanskeligheter med å avansere de siste månedene. I 2022 klarte det bare å oppnå marginale høyder, og det dannet seg et stigende kilemønster på den daglige tidsrammen.

En stigende kile er et reverseringsmønster, som signaliserer mer nedside når markedet bryter under den nedre trendlinjen. Det gjorde det med konflikten i Ukraina, men på vei lavere klarte ikke FTSE 100-indeksen å bryte horisontal støtte.

Så hvilket nivå ønsker oksene å se markedet på før de kjøper igjen?

Det vil være 7.400. En daglig stenging over dette nivået vil utløse mer oppside fordi et slikt trekk ville ugyldiggjøre det stigende kilemønsteret.