Home » News » 4 amerikanske mid-cap aksjer å kjøpe for å diversifisere porteføljen

4 amerikanske mid-cap aksjer å kjøpe for å diversifisere porteføljen

Mid-cap-aksjer tilbyr diversifiseringsfordeler til en portefølje kun dedikert til store aksjer. Så hvilke er de beste mid-cap-aksjene å kjøpe?

Mid-cap aksjer blir ofte sett på som lovende selskaper midt i vekstfasen. Av denne grunn foretrekker investorer ofte mellomstore aksjer i stedet for store aksjer. Mid-cap-aksjer tilbyr også diversifiseringsfordeler til en portefølje ved å balansere vekst og stabilitet.

Så her er fire amerikanske mid-cap-aksjer å kjøpe for porteføljediversifisering: Palo Alto Networks, Pioneer Natural Resources, Datadog og Corteva.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW) er et IT-selskap fra Santa Clara, California. Aksjekursen har gått bedre enn markedet de siste tolv månedene og YTD, og har steget med +86,66 % de siste tolv månedene.

Pioneer Natural Resources

Pioneer Natural Resources (NYSE:PXD) opererer innenfor olje- og gassleting og produksjonsindustrien. Det er basert i Irvin, Texas, og ble grunnlagt i 1997.

Med prisen på olje som handles komfortabelt over $100/fat, forventes oljeselskapenes fortjenestemarginer å forbedre seg. Dette gjaldt også de siste tolv månedene, da oljeprisen steg fra å handles under null i 2020 til over 100 dollar i 2022.

Aksjekursen har levert +36,35 % YTD.

Datadog

Datadog (NASDAQ:DDOG) er et IT-selskap fra New York, grunnlagt i 2010. Aksjekursen har steget mer enn 70 % de siste tolv månedene og selskapet opererer med en brutto fortjenestemargin på 77,26 %, høyere enn sektormedianen med 57,23 %.

Som et teknologiselskap leverer det tjenester til skyindustrien og de fleste analytikere har en kjøpsanbefaling på Datadogs aksjekurs. Av de 74 analytikerne som dekker aksjen, er det bare 1 analytiker som har en salgsanbefaling. Dessuten har 50 en kjøpsanbefaling og resten en nøytral.

Corteva

Corteva (NYSE:CTVA) opererer i gjødsel- og landbrukskjemikalieindustrien Økningen i matvarepriser så vel som i gjødselpriser bør forbedre selskapets driftsmarginer. Cortevas brutto fortjenestemargin de siste tolv månedene er allerede over sektormedianen med ca. 38,38 %.

Cortevas aksjekurs har overgått markedet YTD, og levert en positiv avkastning på 22,41 %.