HomeNews4 grunner til å kjøpe Dax-indeksen til tross for uroligheter i Europa

4 grunner til å kjøpe Dax-indeksen til tross for uroligheter i Europa

Mircea Vasiu

Dax-indeksen nøler ved horisontal motstand, og klarer ikke å bryte og holde seg over 14 800 poeng. Her er noen tekniske og grunnleggende grunner til å kjøpe indeksen.

Krigen i Ukraina kommer etter de enestående monetære og finanspolitiske stimuleringstiltakene utløst av COVID-19-pandemien. Som sådan ble forsyningsflaskehalsene generert av pandemien forsterket av sanksjonene som ble pålagt av de vestlige nasjonene mot Russland.

En direkte konsekvens av både pandemien og krigen i Øst-Europa er en økning i prisene på varer og tjenester. Inflasjonsnivåene varierer i den utviklede verden, men de har likevel nådd de høyeste nivåene på flere tiår.

Aksjemarkedene i avanserte økonomier har vunnet tilbake det meste av det tapte siden desember 2021, men det er rom for mer. Europeiske indekser ser spesielt interessante ut på grunn av de lave rentene og ECBs posisjon.

Av alle de europeiske indeksene ser den tyske Dax-indeksen interessant ut av minst følgende grunner:

  • Energiprisene driver inflasjonen i euroområdet
  • Det tekniske bildet ser positivt ut
  • ECB skal beholde den monetære innkvarteringen
  • Det er ikke noe lønnsprispress i euroområdet

Energiprisene driver inflasjonen i euroområdet

Inflasjonen i Europa er forskjellig fra USA, ettersom det primært er energiprisene som driver den. Som sådan, fordi konteksten er tilbudsdrevet, vil rentene sannsynligvis forbli lavere enn i USA. Dette bør drive aksjemarkedet opp ettersom pengepolitikken fortsatt er mer imøtekommende i Europa.

Dax nøler ved horisontal motstand, men biasen er bullish

Dax nøler ved 14.800, men det ser konstruktivt ut. En daglig stenging over området bør utløse et løp til fjorårets all-time highs.

ECB vil neppe heve renten med det første

ECB er presset til å heve rentene og vil sannsynligvis gjøre det, men ikke med det første. Renteøkninger vil ikke adressere driverne i euroområdets inflasjon, og sentralbanken er godt klar over det.

Ingen tegn til en lønnsprisspiral i euroområdet

En annen forskjell mellom USA og euroområdet er at i Europa er det ingen tegn til en lønnsprisspiral. Dette er en annen grunn til at pengepolitikken vil forbli mer imøtekommende, og drive opp aksjemarkedet.