HomeNewsBør du kjøpe Twitter-aksjer etter at Elon Musk ble største aksjonær?

Bør du kjøpe Twitter-aksjer etter at Elon Musk ble største aksjonær?

Mircea Vasiu

Twitter-aksjen steg 27,12 % i går etter at Elon Musk avslørte en eierandel på 9,2 %. Bør du kjøpe Twitter-aksjer?

Nyheten kom i går om at Elon Musk, Teslas administrerende direktør, ble den største aksjonæren i Twitter. Ifølge Security and Exchange Commission (SEC) har Musk tatt en eierandel på 9,2 % i Twitter, og nyhetene sendte kursen på Twitter-aksjer opp med nærmere 30 %.

Twitter driver en av de mest populære og innflytelsesrike sosiale medieplattformene globalt. Titalls millioner mennesker følger Musks konto, og Fintwit-samfunnet er et av de mest respekterte i finansbransjen.

Twitter-aksjer har slitt lenge. For eksempel har aksjekursen steget 11,29 % de siste 10 årene, siden selskapet har hatt problemer med å tjene penger på sin popularitet.

Likevel er Twitter et lønnsomt selskap. Selv om det ikke betaler utbytte, opererer det med en brutto fortjenestemargin for de siste tolv månedene på 64,60 %, høyere enn sektormedianen med 27,10 %.

Twitters aksjekurs er på vei til et sentralt område

Fra et teknisk analyseperspektiv brøt Twitters aksjekurs ut av en trekantet konsolidering som fungerte som et reverseringsmønster. Markedet sees høyere foran den amerikanske handelstiden, og det er liten eller ingen motstand før det sentrale $65-området.

Dette nivået representerer toppen av en tidligere kontraherende trekant som førte til den nylige nedadgående trenden. Som sådan forskyver en daglig lukking over $65 biasen avgjørende bullish.

Med dagens markedspris nådde Twitters markedsverdi 31,41 milliarder dollar og bedriftsverdien 30,56 milliarder dollar. Investorer forventer at den årlige inntekten vil nå 6 milliarder dollar ved slutten av regnskapsperioden i desember 2022.

Analytikere var ikke altfor optimistiske til Twitter før Elon Musks kunngjøring. For eksempel, av de 76 analytikerne som dekket aksjekursen, hadde 48 nøytrale vurderinger, 25 hadde kjøpsvurderinger og 3 hadde salgsvurderinger.

Twitters nettoresultat forventes å være 690 millioner dollar innen desember 2022 og øke til 2,23 milliarder dollar innen 2026. P/E-forholdet er 47,91 og er spådd å synke til 15,84 innen 2026.