Home » News » Aksjemarkedet kan stige med 18 % til nye topper innen utgangen av året ettersom bjørnemarkedet i 2022 er over, sier Fundstrat

Aksjemarkedet kan stige med 18 % til nye topper innen utgangen av året ettersom bjørnemarkedet i 2022 er over, sier Fundstrat

Aksjemarkedet kan forberede seg på nye rekordhøyder før årsslutt ettersom bjørnemarkedet i 2022 er over, sa Fundstrats Tom Lee i et notat fredag.

“Den største takeaway for meg på hendelser denne uken? Overbevisende og uten tvil avgjørende bevis på at “bunnen er inne” – bjørnemarkedet i 2022 er over,” sa han.

Lees tillit stammer fra det faktum at mellom et negativt BNP-trykk, en ny renteøkning på 75 basispunkter fra Fed, og mer naturgassvolatilitet på grunn av Russlands Nord Stream-rørledningsdrama, skjedde det mange dårlige nyheter denne uken, og likevel S&P 500 og Nasdaq 100 klarte å oppnå en 3% rally.

“Når dårlige nyheter ikke tar ned markeder, er det på tide for investorer å vurdere,” sa Lee.

På inntjeningsfronten, til tross for en sterk amerikansk dollar og økt økonomisk usikkerhet, rapporterer selskaper bedre resultater enn fryktet. Med 52 % av S&P 500 som allerede har rapportert inntjening for andre kvartal, slo 73 % fortjenesteanslag med median 7 %.

Inntjening er viktig fordi det på lang sikt er det som driver aksjekursene.

Resultater fra mega-cap tech-behemoths Alphabet, Microsoft, Amazon og Apple lettet alle investorenes bekymringer om motstandskraften til deres vekst og deres evne til å håndtere inflasjon, noe som bidro til å drive betydelig oppgang i aksjekursene denne uken.

Lee mener at økonomien har nådd et omdreiningspunkt hvor innkommende data vil være avgjørende mindre negative, og desinflasjonsmedvinden er satt til å styrke seg. Råvarer fra metaller til olje til korn har vært på nedgang de siste ukene, noe som allerede har resultert i noen prisfall for forbrukerne.

Og hvis Federal Reserve fortsetter å speile handlingene til daværende Fed-formann Paul Volcker i 1982, kan aksjemarkedet komme seg fullt ut og marsjere til nye høyder i løpet av de neste fire månedene, sa Lee.

“Under Volckers krig mot inflasjonen nådde aksjene bunnen i august 1982. Dette er to måneder før Volcker forlot “anti-inflasjons”-tiltak. Enda viktigere, aksjer tok tilbake hele tapet på 36 måneder på 4 måneder,” forklarte han.

Powell kan også være på nippet til å droppe noen antiinflasjonstiltak snart, da han antydet på onsdagens møte at Fed ville være mer dataavhengige i sine rentehevingsbeslutninger og avviste å gi veiledning for Feds septembermøte. Hvis desinflasjonskrefter tar tak, som Lee forventer, kan det få Powell til å svinge fra Feds nåværende innstrammingspolitikk og stoppe renteøkningene.

“I 2022 betyr dette at aksjer kan se nye høyder før YE. Det er derfor vi tror at S&P 500 kan være over 4800 før årsslutt,” sa Lee, som representerer en potensiell oppside på 16 % fra fredagens slutt.