Home » News » Aksjer nådde to års høyder, dollar vipper lavere

Aksjer nådde to års høyder, dollar vipper lavere

News Team
Globale aksjer nådde sitt høyeste på over to år på onsdag, støttet av relativt robust inntjening og tilbakegang i dollaren, selv om trøbbel blant amerikanske regionale banker og skepsis over Kinas innsats for å støtte markedene laget for forsiktig handel.
Obligasjoner fikk litt pusterom etter et aggressivt salg som kom inn i begynnelsen av denne uken, etter kommentarer fra Federal Reserve-tjenestemenn som gjorde lite for å endre forventningene til utsiktene for pengepolitikken.

Tidlig på onsdag steg MSCI All-World-indeksen (.MIWD00000PUS) 0,1 % for å nå sitt høyeste siden midten av januar 2022, delvis ledet av en oppgang i kinesiske blue chips (.SSEC), som har økt nesten 5 % i de to siste handelsdagene alene.

De siste dagene har Kinas regulatorer annonsert ytterligere fortauskanter på shortsalg, og statlige investorer sa at de utvider aksjekjøpsplanene sine.
Bloomberg News rapporterte også at president Xi Jinping ville diskutere aksjemarkedet med finansregulatorer, selv om det ikke var noen bekreftelse på at dette hadde skjedd eller hva som ble diskutert.

“Markedene har vist at baren deres for å bli mer optimistisk rundt økonomien har vært høy,” sa Galvin Chia, vekstmarkedsstrateg hos NatWest. “Det er også betydelig usikkerhet rundt hva regjeringens langsiktige tilnærming er til markeder.”

I Europa var aksjene stort sett flate (.STOXX) i en inntjeningstung dag, ettersom et løft fra forbrukernes skjønn som LVMH (LVMH.PA), ble oppveid av et fall i aksjene til farmasøytiske selskaper.

S&P 500-futures og Nasdaq-futures gikk ned 0,1 %. Selskaper som rapporterer inntekter på onsdag inkluderer Uber (NYSE: UBER), Walt Disney (NYSE: DIS) og PayPal (NASDAQ: PYPL).

Banksektoren forble en bekymring da Moody’s nedgraderte New York Community Bancorp (NYCB.N), til søppel med henvisning til press på finansiering og likviditet. Aksjen tapte 22% på tirsdag, for å være ned 60% siden den rapporterte overraskende tap forrige uke.

FLERE MATTE HØYTTALERE

Tidspunktet for amerikanske rentekutt var ikke klarere etter at Federal Reserve-presidentene Loretta Mester og Neel Kashkari ønsket fremgangen på inflasjonen velkommen, men signaliserte at det var mer arbeid å gjøre før politikken kunne lempes.

Fed Philadelphia-president Patrick Harker var mer optimistisk når det gjaldt å oppnå en økonomisk myk landing og bemerket at de gjorde “reelle fremskritt” med inflasjon.

Fed-guvernørene Adriana Kugler og Michelle Bowman, sammen med presidentene Thomas Barkin og Susan Collins snakker også onsdag.

“Hendelsene de siste dagene (har) sett at markedene har forsøkt å absorbere det faktum at rentekutt kan måtte vente til mye senere på året, og hva en eventuell forsinkelse betyr for aktivapriser og verdivurderinger,” sier CMC Markets markedsstrateg Michael. sa Hewson.

“Mens Powells åpenhet i å utelukke et rentekutt i mars overrasket markedene denne uken, gir det også en mulighet til å se om andre medlemmer av FOMC deler tankegangen hans.

I et intervju i helgen sa Fed-leder Jerome Powell at sentralbanken kan være “forsiktig” med hensyn til tidspunktet for rentekutt.

Sannsynligheten for et amerikansk rentekutt allerede i mai ligger nå på bare 39 %, da det ble ansett som en gjennomført avtale for bare en uke siden.

Futures innebærer rundt 122 basispunkter for lettelser for hele 2024, ned fra 145 basispunkter forrige uke.
Statsobligasjoner gjenvant en viss stabilitet, og la 10-års obligasjonsrenter stabile på 4,094 %, mot mandagens topp på 4,177 %.

Fallet i yield tok litt damp ut av den amerikanske dollaren som falt til 147,85 yen og bort fra den siste 10-ukers toppen på 148,90. Euroen steg opp 0,1 % til 1,0767 dollar, mens gull stabiliserte seg rundt 2035 dollar per unse, etter å ha falt til 2013,70 dollar tidlig i uken.

Oljeprisene fant støtte fra en vurdering av det amerikanske energidepartementet om at amerikansk produksjon ville vokse med 170 000 fat per dag (bpd) i 2024, i stedet for et tidligere estimat på 290 000 bpd.
Brent reduserte 0,1 % til 78,52 dollar per fat, det samme gjorde amerikansk olje, til 73,27 dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-hit-two-year-highs-dollar-tilts-lower/