HomeAksjerKjøp PayPal
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe PayPal (PYPL)-aksjer i Norge 2022

PayPal logo
PayPal (PYPL)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Tony Loton Oppdatert: September 5, 2022

De aller fleste av oss har hørt om den internasjonale betalingsprosessoren PayPal, og mange har sannsynligvis brukt den til å betale for et nettkjøp på et tidspunkt. Men visste du for eksempel at Tesla og SpaceX-sjef Elon Musk var en tidlig investor? Enkelt sagt, vet du nok om dette selskapet til å ta en informert beslutning om å kjøpe aksjene via en aksjemegler?

I denne artikkelen presenterer vi kort PayPals historie, forretningsmodell og ytelse, slik at du – hvis du ønsker det – kan føle deg trygg med å kjøpe PayPal-aksjer. Vi vil også se nærmere på noen av de grunnleggende aspektene ved investering.

Hvordan kjøpe PYPL-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av PayPal-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om PayPal

For å forstå PayPal riktig, må du kjenne til historikken, forretningsstrategien, inntektsstrømmene og ytelsen den siste tiden.

PayPals historikk

Et programvaresikkerhetsselskap kalt Confinity ble etablert i 1998 av Peter Thiel, Luke Nosek og Max Levchin. Siden den opprinnelige forretningsmodellen ikke lyktes, fokuserte selskapet i stedet på PayPals elektroniske betalingssystem, som ble lansert i 1999. Confinity fusjonerte med Elon Musks X.com finanstjenesteselskap, som senere avsluttet sin egen nettbankvirksomhet for å fokusere på PayPal. Det kombinerte selskapet ble omdøpt til PayPal i 2001 og ble børsnotert i 2002 med ticker-symbolet PYPL.

PayPal ble kjøpt av eBay i 2002, og det ble standard betalingsmåte for eBay-kjøp. I 2015 ble det spunnet ut som et eget børsnotert selskap: PayPal Holdings. Det ble kunngjort av eBay at PayPal ikke lenger ville bli presentert som den foretrukne betalingsmetoden etter at den pågående avtalen ble avsluttet i 2020.

Siden 2015 har PayPal kjøpt opp det digitale pengeoverføringsselskapet Xoom og den svenske betalingsbehandleren iZettle.

Hva er PayPals strategi?

PayPals strategi har utviklet seg i tre faser, som beskrevet av tidligere eBay-sjef Meg Whitman:

 • I fase 1 konsentrerte selskapet seg om å skaffe inntekter fra eBay-auksjonskjøpere (som ikke trengte å oppgi kredittkortopplysninger til selgere) og selgere (som ellers ikke ville kvalifisere seg til å ta imot kredittkortbetalinger).
 • I fase 2 prøvde PayPal å tjene penger ved å tjene renter på midler satt inn på kontoene, men fokuserte senere på å tjene penger på servicegebyrer til bedriftskunder.
 • I fase 3 opprettet selskapet sin forretningsenhet Merchant Services for å tilby betalingsløsninger utenfor eBay.

Hvordan tjener PayPal penger?

PayPal tjener penger hovedsakelig ved å belaste selgere avgifter på opptil 2,9% (pluss $0,30) for å selge varer. Den andre måten det tjener penger på er ved å tjene renter på penger som sitter på kundenes kontoer.

Hvordan har PayPal prestert de siste årene?

Vi vil presentere PayPals ytelse som virksomhet når vi utfører en fundamental analyse i påfølgende avsnitt. I mellomtiden, la oss se på hvordan aksjen har prestert fra et teknisk perspektiv, som betyr å se på kursdiagrammet.

I 2021 var PayPals aksjekurs mer enn åtte ganger høyere enn på tidspunktet for selskapets børsnotering i 2015:

PayPal prisdiagram (kilde: Yahoo! Finance)

Opptrenden vil ha gledet tidlige investorer, og kunnskapsrike tradere kan ha dratt nytte av en viss grad av volatilitet underveis. Begge typer markedsaktører kan være i stand til å dra nytte av det i fremtiden.

Fundamental analyse av PayPal

Fundamental analyse er grunnleggende for å vurdere et selskaps verdi for investeringsformål. Hvis et selskaps egenverdi er større enn dets nåværende markedsverdi, bør du investere. Dette er tilnærmingen tatt av legendariske investorer som Warren Buffett.

La oss utføre en fundamental analyse av PayPal-aksjen for å se om det er verdt å betale dagens aksjekurs for en eierandel i selskapet. Prinsippene er viktigere enn de faktiske beløpene i denne analysen fordi tallene ikke vil være de samme når du leser dette.

PayPals inntekter

Vi har allerede snakket om hvordan PayPal tjener penger. Hvor mye penger det tjener - før kostnadene er trukket fra for å komme frem til fortjeneste - er selskapets inntektstall som også kan bli referert til som selskapets "topplinje" fordi det vanligvis vises som øverste linje i selskapets resultatregnskap.

PayPals topplinjeinntekter for de fire årene frem til 2020, og etterfølgende tolv-måneders (TTM)-inntekter i skrivende stund, er som følger. Du kan se at selskapets inntekter har økt hvert år.

Kilde: Yahoo! Finance

PayPals fortjeneste per aksje

Hva er bunnlinjen når du kjøper PayPal-aksjer? Bokstavelig talt er bunnlinjen i et selskaps resultatregnskap dets fortjenestetall, som også kan bli referert til som nettoresultatet. Du vil selvfølgelig være interessert i PayPals fortjeneste, men du er kanskje mer interessert i din andel av fortjenesten enn det totale fortjenestebeløpet. Dette er grunnen til at du vil vite fortjeneste per aksje (EPS), som beregnes som den totale fortjenesten delt på antall utestående aksjer.

Du trenger ikke å beregne EPS selv, da dette er tilgjengelig via mange nettkilder. PayPals EPS-tall for de fire årene fra 2017 (til høyre) til 2020 (til venstre) er som følger. Oppmuntrende nok har selskapets EPS økt.

Kilde: Yahoo! Finance

PayPals P/E-forhold

Som investor betaler du for din andel av et selskaps fortjeneste ved å kjøpe aksjer. Det som er viktig er da prisen du betaler for inntektsstrømmen. Dette kan uttrykkes som prisinntjeningsforholdet (P/E), som beregnes ved å dele aksjekursen på fortjenesten per aksje.

I skrivende stund er PayPals etterfølgende tolv-måneders (TTM) P/E 69,03, noe som betyr at det vil ta selskapet 69 år å tjene nok penger til å betale tilbake investeringen din. Dette høres høyt ut, og det er det, men det er ikke så høyt som enkelte aksjer som Tesla, som har en P/E på 399 i skrivende stund. Basert på denne faktoren er PayPal-aksjen, i skrivende stund, verdt fem ganger så mye som Tesla-aksjen.

Selv om aksjer med lavere P/E-forhold anses som mer attraktive enn aksjer med høyere forhold, kan de høyere forholdstallene være rettferdiggjort dersom et selskaps inntjening forventes å øke eksponentielt i fremtiden.

PayPals utbytteavkastning

Et selskaps fortjeneste kan komme investorer til gode på ulike måter: de kan sprøytes tilbake i virksomheten for å øke verdien (og dermed aksjekursen), de kan deles ut til aksjonærene i form av utbytte, eller begge deler. Som en vekstaksje har PayPal aldri betalt utbytte, så utbytteavkastningen spiller ingen rolle.

PayPals kontantstrøm

Hvis PayPal noen gang betalte utbytte, ville det gjort det fra sin frie kontantstrøm, som også er pengene selskapet har tilgjengelig for å betale for utvidelse eller betale ned gjelden. Med 4,9 milliarder dollar var PayPals frie kontantstrøm for 2020 mye høyere enn tallet på 1,8 milliarder dollar fra 2017.

Hvorfor kjøpe PayPal-aksjer?

Fra et teknisk perspektiv er PayPal en attraktiv aksje hvis du tror at "trenden er din venn". Du kan vurdere å knytte en beskyttende stop loss-ordre til investeringen din i tilfelle trenden snur, men vær oppmerksom på at aksjens volatilitet kan føre til at du kaster investeringen din ved et midlertidig fall uten god grunn.

Fra et grunnleggende perspektiv har PayPal hatt økte inntekter og økende fortjeneste per aksje i flere år. Selv om disse faktorene er attraktive for investorer, husk at all inntjening blir sprøytet tilbake i virksomheten, slik at du ikke får noen utbytteinntekter fra denne aksjen.

Eksperttips om kjøp av PayPal-aksjer

Selv om PayPal-aksjekursen har vært i en flerårig oppgående trend siden børsnoteringen i 2015, har den også vært utsatt for volatilitet på opptil 20% (eller mer). Dette gir investorer muligheter til å kjøpe på dips, samt gir spekulative tradere kortsiktige shortingmuligheter.
- Tony Loton
Kjøp PayPal-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper PayPal-aksjer

Å bestemme seg for å investere i PayPal-aksjer handler ikke bare om å forstå selskapet, som er vårt første punkt i de neste avsnittene. Det handler også om at man forstår det grunnleggende innen investering, at man velger aksjemegler med omhu, bestemmer hvor mye man vil investere, og hvor lenge man vil investere.

1. Forstå selskapet

Hvis du noen gang har brukt PayPal, enten som kjøper eller selger på eBay, eller for å drive internasjonal virksomhet, har du kanskje en tanke om hvorvidt dette selskapet kan fortsette sin suksess. Om du for eksempel har sverget at du aldri igjen kommer til å bruke PayPal som følge av en uønsket hendelse, kan det hende at andre brukere har kommet til samme konklusjon. Dette er hva den suksessfulle investoren Peter Lynch mener når han snakker om å investere i (eller unngå) selskaper basert på dine personlige erfaringer.

Men siden det å forstå et selskap som forbruker er subjektivt, bør du også gjennomføre en objektiv fundamental analyse som diskutert tidligere.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Si at du har bestemt deg for at PayPal-aksjer vil være en god investering. Vet du egentlig hva investering faktisk innebærer – hva det vil si å være aksjonær, hvordan man bruker finansnettsider til å undersøke aksjer og hvordan man bruker en aksjemeglers online eller mobile handelsplattform? Denne veiledningen og våre andre guider kan hjelpe deg å forstå det grunnleggende innen investering.

3. Velg din megler med omhu

For å kjøpe aksjer i PayPal-aksjer eller andre aksjer, trenger du en aksjemegler.

Det viktigste å sjekke er at megleren er tilstrekkelig regulert i din jurisdiksjon; for eksempel at den er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannia. Dette betyr at du kan være beskyttet mot meglerinsolvens: opptil £85 000 i Storbritannia takket være Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Hvis du handler aksjer via spread bets eller differansekontrakter (CFD-er), kan regulering også gi deg negativ saldobeskyttelse, noe som betyr at du ikke kan tape mer penger enn du noen gang har satt inn på meglerkontoen din.

Andre faktorer å vurdere inkluderer de rivaliserende meglernes gebyrstrukturer, kundestøtte og utvalget av markeder som tilbys. Mange meglere lar deg bli kjent med dem og deres handelsplattformer ved å spekulere med virtuelle penger på en demokonto i en periode. Denne typen "papirhandel" vil hjelpe deg med å lære hvordan hele prosessen fungerer, men den vil ikke utsette deg for følelsesmessige opp- og nedturer i fortjeneste og tap som kan påvirke handelsytelsen din.

4. Bestem hvor mye du vil investere

To av de gylne reglene innen investering er:

 1. Aldri invester penger du ikke har råd til å tape eller som du kanskje trenger på kort sikt
 2. Aldri sett alle midlene dine i én enkelt aksje; diversifiser beholdningen din i stedet

Det er også en tredje regel, som er "aldri lån penger for å investere", men dette er jo akkurat hva tradere gjør når de plasserer girede handler.

Hvis du har et engangsbeløp å investere, bør du bestemme deg for minst ti aksjer eller andre eiendeler å investere i, med 10% av midlene dine i hver. Enda bedre ville være å velge flere aksjer, og å sikre at de er ukorrelerte (dvs. at ikke alle er i samme sektor).

Hvis du har råd til å investere bare et lite beløp per måned, vil dette la deg å diversifisere over tid – i stedet for på tvers av eiendeler – ved å praktisere gjennomsnittlig kostnads- eller pund-pris for å beregne kjøpsprisen.

5. Sett et mål for investeringen din

Tidsperspektivet for investeringen din vil avgjøre hvilke typer aksjer du bør investere i; f.eks. vekstaksjer for kortsiktig spekulasjon eller utbyttebetalende verdiaksjer for kjøp-og-hold-investeringer. Tidsperspektivet vil også avgjøre om du ønsker å trade via spread bets og CFD-er, eller investere via en skatteeffektiv aksjehandelskonto som Storbritannias Stocks & Shares ISA eller Self-Invested Personal Pension (SIPP).

Så sparer du til pensjonisttilværelsen, din første bolig eller noe kortsiktig spekulativ moro?

Oppsummering kjøp av PayPal-aksjer

Nå er det på tide å oppsummere hva vi har gjennomgått i denne veiledningen.

En av de tidlige investorene i betalingsprosessoren PayPal var Elon Musk, som deretter fortsatte i andre bransjer som el-kjøretøy (som administrerende direktør i Tesla). Selv om selskapet var den primære betalingsbehandleren for eBay i mange år, er PayPal nå et uavhengig selskap. PayPal har hatt økende inntekter og fortjeneste per aksje, og en stigende aksjekurs, i mange år siden den første børsnoteringen. Selskapet betaler imidlertid ikke utbytte.

Hvis du er klar til å investere i PayPal-aksjer akkurat nå, må du registrere en konto hos en aksjemegler, finne PayPal i den kategoriserte aksjelisten og legge inn en ordre for å kjøpe til en notert pris (markedsordre) eller maksimal pris du er villig til å betale (limitordre).

Hvis du ikke er klar til å investere helt enda, kan du lese våre andre guider for å bli mer komfortabel med å investere, og kanskje starte med "paprihandel" ved å bruke en aksjemeglers demokonto.

Alternative aksjer

Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. PayPal Holdings har vært notert på Nasdaq-børsen under ticker-symboletet PYPL siden 2015.

 2. Selv om PayPal har belønnet sine aksjonærer med livsendrende avkastning i form av kapitalvekst, har de aldri belønnet inntektsinvestorer med utbytte. Dette er ikke uvanlig, siden nesten nitti prosent av S&P 500-aksjene ikke betaler utbytte. Følgelig er det usannsynlig at PayPal vil begynne med utbyttebetalinger med det første.

 3. En måte å beskytte PayPal-investeringen din på er ved å plassere en beskyttende stop loss-ordre når du investerer, slik at du automatisk selger beholdningen din før det blir et stort tap. Når posisjonen din er i profitt, kan du justere opp grensen for stop loss-ordren din for å beskytte noe av overskuddet. Vær forsiktig så du ikke setter grensen for lav på denne volatile aksjen.

 4. Diversifisering er nøkkelen til å beskytte porteføljen din. Å ta eierandeler i ti forskjellige selskaper er mindre risikabelt enn å sette alle pengene dine i en enkelt aksje. Diversifiser gjerne enda mer på tvers av andre ukorrelerte eiendeler (som gull), som ikke bør gå ned samtidig med aksjebeholdningen din.

 5. Teknisk analyse - som betyr å lete etter tydelige mønstre på kursdiagrammer - kan brukes på enhver aksje som et supplement til fundamental analyse. Investorer bruker ofte fundamental analyse for å bestemme hvilke aksjer de skal kjøpe, og teknisk analyse for å bestemme når de skal kjøpes.

 6. PayPal anses å være en vekstaksje, noe som betyr at dets høye P/E-forhold rettferdiggjøres av den massive økningen i inntjening som investorer forventer i årene som kommer.