Home » Ordliste » Limit Order

Limit Order

En limitordre er en ordre som investorer gir til sin megler om å kjøpe eller selge en eiendel til et bestemt prisnivå eller bedre. For eksempel plasserer investorer en kjøpsgrenseordre for å kjøpe en eiendel til en spesifisert pris eller lavere, mens en salgsgrenseordre kun fylles til grenseprisen eller høyere.

Limitordrer brukes av investorer og tradere med jevne mellomrom. Å bruke en limitordre forhindrer tradere i å avvike betydelig fra strategien og beskytter dem mot å kjøpe høyt og selge lavt. Denne typen ordre blir også ofte brukt for å tøyle sikkerheten og råvareprisene.

For å gi et eksempel, si at en trader bestemmer seg for å kjøpe et selskaps aksjer til £20 per aksje. Hvis aksjen for øyeblikket handles til £22, kan traderen legge inn en limitordre og sette prisen til £20. Mens aksjekursen da enten kan stige eller falle, vet traderen at ordren hans vil bli utført så snart prisen faller til £20, slik at de kan kjøpe aksjen til ønsket prispunkt.

Tilsvarende, hvis traderen ønsker å selge aksjen til £25, vil han/hun sette grenseordren til det prisnivået, og ordren vil bli utført så snart prisen stiger til £25.

Vær imidlertid oppmerksom på at ordren kanskje ikke blir utført, da verdipapirets pris kanskje ikke når den fastsatte prisen.

Gå tilbake til hele ordlisten vår.