Home » Ordliste » CFD

CFD

En differansekontrakt (CFD) representerer en bindende kontrakt mellom en kjøper og en selger som krever at en kjøper betaler selgeren differansen mellom nåverdien av et verdipapir og verdien det nådde på kontraktstidspunktet.

CFD er et derivatprodukt som lar tradere spekulere og prøve å tjene på en eiendels prisbevegelser uten faktisk å eie eiendelen. Med CFD-er kan tradere kjøpe eiendeler fra flere finansmarkeder, inkludert aksjer, forex, indekser og råvarer.

Det er viktig å forstå at verdien av en CFD ikke representerer verdien av den underliggende eiendelen, men snarere prisforskjellen mellom handelens inngangs- og utgangspunkter.

For å handle CFD-er, må tradere starte en kontrakt med en megler, i stedet for å gå gjennom en bestemt aksje- eller valutabørs. Handel med CFDer er en avansert investeringsstrategi og implementeres vanligvis av erfarne tradere.

Akkurat som med andre verdipapirer, handler investorer CFDer basert på deres forventninger til prisbevegelser. Hvis en trader forventer at en CFD vil styrke seg over tid, vil de kjøpe CFDen, mens de som forventer prisnedgang vil selge en åpningsposisjon.

Hvis prisen på en CFD stiger, vil traderen selge sin CFD, og nettoforskjellen mellom kjøpsprisen og salgsprisen representerer fortjenesten deres.

Gå tilbake til hele ordlisten vår.