HomeAksjerKjøp Lufthansa
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe Lufthansa (LHA)-aksjer i Norge 2022

Lufthansa logo
Lufthansa (LHA)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Hassan Maishera Oppdatert: July 12, 2022

Lufthansa, eller Deutsche Lufthansa AG, er en tysk gruppe av selskaper som startet sin virksomhet i 1955. Konsernet har omtrent 550 datterselskaper, inkludert Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss International Airlines, Air Dolomiti og Eurowings. Selskapet har hovedkontor i Köln, Tyskland, og er notert på Frankfurt Stock Exchange (FRA) med tickerenLHA. Aksjen er en del av MDAX-indeksen for tyske selskaper og er kategorisert i industrisektoren og flyindustrien.

Hvordan kjøpe LHA-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Alt du trenger å vite om Lufthansa

Å lære om et selskap før du investerer i aksjen lar deg bestemme den virkelige verdien av aksjen basert på forskjellige faktorer, inkludert grunnleggende forhold, forretningsmodell, bedriftsstrategi, inntektskilder, konkurranseposisjon og mange andre.

Lufthansas historie

Lufthansa ble grunnlagt i 1953. Det begynte å operere som et flyselskap i 1955 og gikk over til å bli en gruppe selskaper på 1990-tallet. Flyselskapet nådde milepælen med å transportere sin passasjer nummer en million i 1958, bare tre år etter at de startet sin virksomhet.

På 1960-tallet moderniserte flyselskapet sin flåte ved å erstatte propellfly med jetfly, noe som kuttet flytiden på alle ruter. Boeing B707 ble introdusert på rutene i Nord-Atlanteren og Fjernøsten, mens Boeing B720B ble utplassert på ruter i Midtøsten. I 1971 innviet flyselskapet verdens største flyfrakthall på den tiden, Frachthof 3, i Frankfurt. I 1977 innlemmet Lufthansa datterselskapet German Cargo Services GmbH (GCS), som driver charterfly.

I 1988 inkorporerte Air France og Lufthansa i fellesskap det franske flyselskapet "EuroBerlin France" i Paris, med Air France med 51 prosent og Lufthansa 49 prosent av aksjekapitalen. Lufthansa, Air Canada, Thai Airways, SAS og United Airlines grunnla «Star Alliance» – verdens største globale flyselskapsallianse – i Frankfurt am Main, Tyskland. Alliansen har 26 medlemmer og 40 tilknyttede selskaper, og den betjener cirka 762 millioner passasjerer årlig fra 1 294 flyplasser i 195 land, og.

Hva er Lufthansas strategi?

Lufthansas ledelse har som mål å bli en ledende europeisk flyselskapskonsern, og de er i ferd med å implementere et program kalt ReNew for å restrukturere og snu selskapet. Målet er å forbedre lønnsomheten ved å innføre en lett, smidig og effektiv produksjonsstruktur på tvers av alle konsernselskapene. Ledelsen planlegger å redusere arbeidsstyrken med 27.000 heltidsansatte og kutte flåten med opptil 150 fly. Dette vil gjøre det i stand til å forbedre lønnsomheten (gjennom kostnadskutt) og konkurrere med de ledende aktørene i markedet.

Selskapet planlegger også å selge noen sine underselskaper som ikke er europeiske, og som ikke er flyselskap, til datterselskapet LSG Group. Under koronakrisen sikret selskapet finansiering gjennom ulike statlige støttepakker som det har til hensikt å tilbakebetale raskt ved hjelp av ulike finansielle instrumenter. Selskapets balanse blir styrket ved hjelp av ulike tiltak for å gjenvinne investeringsgraden det tapte etter pandemien.

Hvordan tjener Lufthansa penger?

Selskapets forretningssegmenter inkluderer Network Airlines-segmentet og Eurowings som driver flyoperasjoner, flyfrakt og logistikktjenester, vedlikehold, reparasjon og restaureringstjenester (MRO) og cateringtjenester ombord. Imidlertid genererer flyvirksomheten størst inntekt for konsernet.

Lufthansa German Airlines er det største flyselskapet i Tyskland, og dets hovedknutepunkter er flyplassene i Frankfurt og München. Lufthansa betjener mer enn 200 destinasjoner over hele verden med en flåtestørrelse på mer enn 250 fly.

Hvordan har Lufthansa prestert de siste årene?

Lufthansa-aksjen ble handlet på Frankfurt-børsen til € 11,07 for fem år siden og er (i skrivende stund) ned mer enn 26% fra september 2016-nivåene. Aksjen nådde sitt rekordhøye nivå på €31,03, hvoretter den falt ned til sitt nåværende nivå. Fallet ble forsterket av pandemien som rammet flyindustrien over hele verden.

Lufthansa 5-års diagram. Kilde: bloomberg.com

Fundamental analyse av Lufthansa

Fundamental analyse innebærer å evaluere ulike økonomiske beregninger for et selskap for å bestemme den iboende verdien av selskapets aksjer for investeringsformål. Prisinntjeningsforhold, inntekt, inntektsvekst, fortjeneste per aksje, utbytte og frie kontantstrømmer er de vanligste statistikkene som investorer vurderer før de tar investeringsbeslutninger.

Lufthansas inntekter

Lufthansa-konsernet rapporterte omsetning på €3.211 millioner i Q2 2021, som var 69,5% høyere enn samme kvartal året før. Inntektene for første halvår av 2021 var €5 771 millioner, ned med 31% fra året før. Network Airlines-segmentet bidro med 35%, mens logistikk- og vedlikeholds-, inntekts- og restaureringssegmentene (MRO) bidro med 29% og 24% av konsernets totale inntekter i første halvdel av 2021.

Et selskaps økonomiske rapporter inneholder ofte inntektstall kategorisert etter inntektssegmenter, som kan gi deg ytterligere detaljer om selskapets inntektskilder.

Lufthansas fortjeneste per aksje

Et selskaps fortjeneste per aksje beregnes ved å dele netto overskudd tilgjengelig for vanlige aksjonærer med antall utestående aksjer. Den representerer hvor mye av selskapets overskudd som er tilgjengelig for hver utestående aksje. Ved tap vil det være tap per aksje, og EPS-tallet vil være negativt. Du kan finne EPS-beregningen i resultatregnskapet til selskapet.

Lufthansa-konsernet rapporterte et tap per aksje på €3,02 for halvåret 2021, mot €7,56 i tap per aksje rapportert for samme periode året før.

Lufthansas P/E-forhold

P/E-forholdet, eller prisinntjeningsforhold, beregner en aksjes markedspris i forhold til inntjening per aksje. Med andre ord, forholdet beregner multiplene en aksje handler sammenlignet med inntjening per aksje. For eksempel, hvis en aksje har en EPS på €10 og handles til €50, viser P/E-forholdet seg til å være 5. Dette betyr at du betaler 5 ganger inntekten tilgjengelig for deg, så det vil ta deg 5 år å tjene tilbake pengene hvis forholdet forblir det samme.

P/E-forholdet til Lufthansa Group 30. juni 2021, med et halvårlig tap per aksje på €3,02 og dagens sluttkurs på €9,49 viste seg å være -3,14.

Lufthansas utbytteavkastning

Utbytteavkastningen måles i prosent og bestemmer hvor mye utbytte per aksje et selskap har betalt i forhold til aksjens sluttkurs den dagen. Investorer foretrekker aksjer med høy utbytteavkastning, da de tilbyr høy avkastning på investeringen selv i fravær av aksjeøkning. Investorer må kjøpe aksjer minst én virkedag før ex-utbyttedatoen for å være kvalifisert for utbytte.

Lufthansa Group betalte ut €0,5, €0,8 og €0,8 som utbytte fra 2016 til 2018. Utbytteavkastningen på aksjen blir dermed 1,06 %, 1,92% og 3,53% fra 2016 til 2018. Imidlertid tok gruppen en redningspakke under the Economic Stabilization Fund, som stanser utbyttebetalinger til minst 2023 når stabiliseringstiltakene forventes å utløpe. Generalforsamlingen i konsernet i mai 2020 vedtok å beholde årsresultatet for 2019 i konsernet som en del av stabiliseringstiltakene.

Lufthansas kontantstrøm

Kontanter og kontantekvivalenter til Lufthansa-gruppen for halvåret som ble avsluttet 2021 var €2.042 sammenlignet med €1.211 for samme periode året før. Konsernets justerte frie kontantstrøm i løpet av halvåret 2021 var minus €607 millioner sammenlignet med minus €510 millioner i samme periode året før.

Du finner kontanter og kontantekvivalenter i kontantstrømoppstillingsdelen av selskapets års- eller kvartalsregnskap.

Hvorfor kjøpe Lufthansa-aksjer?

Følgende solide egenskaper ved gruppens virksomhet kan gi investorer gode grunner til å investere i aksjen.

 • Konsernet driver det største flyselskapet i Tyskland og er blant de store aktørene i Europa.
 • Selskapet har implementert en sterk restruktureringsstrategi for å bekjempe de langsiktige negative konsekvensene av pandemiene.
 • Etterspørselen etter flyreiser forventes å hente seg inn igjen til nivåene det lå på før pandemien, dermed er Lufthansa bedre posisjonert til å dra nytte av det i de kommende årene.

Eksperttips om kjøp av Lufthansa-aksjer

Lufthansa, som andre flyselskapsaksjer, sliter på grunn av nedgangen i etterspørselen etter flyreiser under pandemien. Situasjonen har forbedret seg noe, men eksperter tror at etterspørselen kanskje ikke vil ta seg helt opp før slutten av 2023. Høye faste kostnader i flyindustrien kommer til å være krevende, men selskapet har en sterk restrukturering og stabiliseringsplan på plass for å hjelpe de med å komme seg gjennom turbulente tider. Investorer kan vurdere å kjøpe små mengder aksjer under dips, for å bygge opp en god portefølje til når etterspørselen kommer tilbake.
- Hassan Maishera
Kjøp Lufthansa-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper Lufthansa-aksjer

Du må vurdere følgende fem viktige punkter før du kjøper Lufthansa-aksjer:

1. Forstå selskapet

Å forstå selskapets forretningsmodell, inntektskilder, konkurransemiljø og strategi kan hjelpe deg med å ta en informert investeringsbeslutning. Du må holde deg oppdatert om den siste utviklingen i selskapet og bransjen for å bestemme om (eller når) du skal kjøpe eller selge aksjen.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Selv om du er en nybegynner investor, vil en grunnleggende forståelse av investering gjøre deg bedre rustet til å velge aksjer, bygge porteføljen din og utføre kortsiktige handler. Du må forstå konseptet med risikoreduksjon gjennom diversifisering, hvordan du analyserer aksjer ved hjelp av ulike beregninger, og også kjenne til pengestyringsteknikkene for å åpne en posisjon i en størrelse som holder risikoen din på håndterbare nivåer.

3. Velg din megler med omhu

Du må velge megler nøye, da din suksess avhenger av meglerens tjenester så vel som dine egne ferdigheter. Du bør velge en megler som tilbyr en robust handelsplattform, har lave avgifter og provisjoner som vil senke handelskostnadene dine, og tillater handel med et stort antall handelsinstrumenter. Hvis du har lite kapital, kan du vurdere å åpne en konto hos en megler som gir maksimal belåning.

4. Bestem deg for hvor mye du vil investere

Hvis du finner en lukrativ investeringsmulighet, må du bestemme deg for hvor mye penger du vil investere. Du må diversifisere investeringsrisikoen ved å allokere bare en liten del av de tilgjengelige midlene til hver av investeringene dine. Du bør med andre ord ikke overeksponere deg selv for en enkelt investering, da dette kan føre til store problemer om investeringen ikke går som forventet.

Hvis du vil åpne en kortsiktig handel, må du beregne handelsstørrelsen din basert på risikoen din per handel. Eksperter anbefaler at du bare bør risikere 1% til 2% av kontoen din på handelen din og bruke en beskyttende stop loss-grense for å begrense risikoen.

5. Sett et mål for investeringen din

Investeringsstrategien du bruker avhenger av investeringsmålet ditt og risikotoleransen din. Unge investorer som sparer til pensjon kan ha en mer aggressiv investeringsstrategi da de har råd til å ta risiko på grunn av deres langsiktige investeringshorisonten. De kan allokere en stor del av beholdningen sin i aksjer. På den annen side har investorer som er nærmere pensjonisttilværelsen ikke råd til å tape penger på investeringene sine, så de kan investere en stor del i obligasjoner som er mindre volatile og gir en stabil (om enn lavere) avkastning.

Oppsummering av kjøp av Lufthansa-aksjer

Lufthansa Group-aksjen gir deg eksponering mot en av de største gruppene av flyselskaper som dominerer luftrommet i Europa og Tyskland. Konsernet genererer inntekter fra ulike forretningssegmenter, inkludert Network Airlines, Catering, Logistikk, MRO og Eurowings.

Selskapet, som andre flyselskapsaksjer, led som følge av pandemien. Ledelsen har imidlertid vært proaktiv og har holdt flyselskapet flytende gjennom et omfattende restrukturerings- og stabiliseringsprogram til tross for utfordringene. Mens konsernet hadde vært i stand til å forbedre inntektsresultatet for halvåret som ble avsluttet 30. juni 2021 på bakgrunn av lettelser i reiserestriksjoner og raskere vaksinasjonsfremgang, er driftsvolumet fortsatt langt under nivåene fra før pandemien. Selskapets sterke fremgang i restruktureringsprogrammet har redusert driftsunderskuddet sammenlignet med tidligere kvartaler.

Hvis du ønsker å investere i Lufthansa-aksjer, bør du velge en aksjemegler for å åpne handelskontoen din. De fleste meglere lar deg åpne handelskontoen din på nettet ved å fylle ut et digitalt skjema. Du vil bli bedt om å bekrefte identiteten din ved å laste opp en kopi av gyldig legitimasjon, samt adressebevis. Etter å ha opprettet kontoen din, kan du legge inn en ordre på en online handelsplattform for å kjøpe favorittaksjen din.

Hvis du ønsker å utforske andre interessante aksjer, dekker våre andre guider hundrevis av aksjer og gir dybdeinformasjon for å forenkle handelsprosessen din.

Alternative aksjer

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Valeo logo
Valeo
VLEEF
...
...
Vestas logo
Vestas
VWSYF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
ThyssenKrupp logo
ThyssenKrupp
TYEKF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Det er et faktum at pandemien har herjet i flyindustrien, men forskjellige flyselskapsaksjer har forskjellig økonomi og grunnleggende egenskaper, og opererer i forskjellige konkurransemiljøer. Lufthansa er et stort selskap med en dominerende posisjon i Europa og Tyskland, så det er bedre posisjonert enn mange av konkurrentene til å kapitalisere på oppgangen i etterspørselen etter flyreiser. Forbedringen i konsernets inntekter på grunn av marginal bedring i flyreiseforholdene kunne sees i resultatene for andre kvartal 2021. Selv om det er risiko, kan flyselskapets aksjer nå bunnen ut ettersom alle de negative sidene allerede er priset inn i aksjekursene. Det kan være en betydelig oppside som lar aggressive investorer hoppe inn og bygge opp sine posisjoner.

 2. Gruppens Network Airlines-segmentet – som inkluderer Lufthansa German Airlines, Swiss, Austrian Airlines og Brussels Airlines – hadde en andel på 35%, mens logistikk og MRO hadde andeler på henholdsvis 29% og 24% av konsernets totale inntekter.

 3. Lufthansa Groups ledelse har implementert et konsernomfattende restruktureringsprogram som tar sikte på å kutte kostnader, oppnå likviditet og forbedre lønnsomheten. Konsernet har redusert sin flåtestørrelse med 150 fly og også avløst rundt 28 000 heltidsansatte fra stillingene sine. Konsernet lånte også 3,9 milliarder euro som en del av regjeringens stabiliseringstiltak for å støtte selskapet i å holde seg likvid. Konsernet mottok også betalinger og subsidier på USD 47 millioner under CARES-loven.

 4. Lufthansa-aksjen handles på Frankfurt-børsen (FRA) med tickeren LHA.

 5. Som en del av stabiliseringstiltakene oppløser det økonomiske stabiliseringsfondet (WSF) utbyttebetalinger inntil full nedbetaling av lån. Basert på estimater forventes selskapet å hoppe over utbyttebetalinger frem til 2023, minst.

 6. Eurowings-segmentet inkluderer flyoperasjonene til Eurowings Europe og Eurowings. Konsernets egenkapitalinvestering i SunExpress, et tyrkisk-tysk flyselskap, er også inkludert i segmentet.