Home » News » Aksjer på rekordhøye foran inflasjon; meme mani varmer opp.

Aksjer på rekordhøye foran inflasjon; meme mani varmer opp.

Globale aksjer steg mens dollaren trakk seg tilbake onsdag etter en varm lesning av amerikansk engrosinflasjon satte en nervøs tone for handel i forkant av konsumprisrapporten som kan vise seg å bli avgjørende når Federal Reserve kutter renten.

Vanviddet i såkalte meme-aksjer begynte en tredje dag, med aksjer i AMC og GameStop (GME) som steg med mer enn 25 % i førmarkedshandel.

MSCI All-World aksjeindeksen handlet rekordhøyt, opp 0,15 % på dagen, noe som brakte oppgangen for 2024 så langt til 8,3 %.

Pristiltak var mer dempet ettersom investorer var motvillige til å presse et marked for aggressivt på en eller annen måte foran den månedlige amerikanske konsumprisindeksen senere på dagen.

I europeisk handel steg STOXX 0,3 %, hovedsakelig støttet av helseaksjer, mens amerikanske aksjefutures var stort sett flate på dagen, noe som indikerer en mer dempet start på Wall Street, hvor aktiviteten dagen før sentrerte seg om meme-aksjerallyet.

Bommen har trukket paralleller med meme-aksje-manien som grep markedene tidlig i 2021, der detaljhandlere ved å bruke handelsplattformer og investeringsråd på sosiale medier pumpet opp verdien av aksjer mange store investorer hadde satset tungt mot.

“Jeg lurer på om dette er litt spekulativt overskudd, og virkeligheten vil til slutt slå inn kanskje med CPI i dag,” sa Pepperstone-strateg Michael Brown.

“Barnen er veldig høy for at markedet dramatisk skal reprise i en haukisk retning,” sa han, og refererte til sjansene for en økning i amerikanske renter i år.

Investorer forventer ingen renteøkninger i 2024, men de har måttet skru ned forventningene til rentekutt, gitt hvor klissete inflasjonen er. De priser for øyeblikket inn 43 basispunkter i kutt innen desember, sammenlignet med 150 bps i kutt forventet ved starten av 2024.

Data over natten viste at amerikanske produsentpriser økte mer enn forventet i april, noe som indikerer at inflasjonen forble hardnakket høy tidlig i andre kvartal.

VARMT ELLER IKKE?

Fed-sjef Jerome Powell kalte PPI-dataene “blandet” i stedet for “hot” fordi forrige måneds data ble revidert lavere.

“Markedets forventning om rentekutt har bygget seg opp den siste tiden basert på svakere enn ventet amerikanske arbeidsmarkedsdata, men hvis prisene ikke følger etter, vil forhåpningene til rentekutt bli brutt,” sa Ryan Brandham, leder for globale kapitalmarkeder. , Nord-Amerika på Validus Risk Management.

KPI forventes å ha steget med 0,4 % i april, tilsvarende marss økning, ifølge en Reuters-måling.

Powell gjentok sitt budskap om forsiktighet over forventningene til rentekutt, selv om Fed-sjefen, sammen med Cleveland Fed-president Loretta Mester, helte kaldt vann over tanken om renteøkninger, sa ING-økonomer.

“Det høres ikke nødvendigvis ut som noen som forventer et godt KPI-tall i dag.”

I Kina falt aksjene med blue-chip-indeksen ned 0,27 %, tynget av nye amerikanske tollsatser på kinesiske varer, som igjen senket jernmalmprisene.

USAs president Joe Biden avduket en bunt med kraftige tolløkninger på en rekke kinesiske importvarer, inkludert elektriske kjøretøy, databrikker og medisinske produkter.

I valutamarkedet holdt dollaren seg stødig foran KPI-rapporten, med euroen som steg 0,1 % til en måneds høyeste på 1,0833 dollar.

Dollarindeksen, som måler den amerikanske valutaen mot seks andre, falt 0,2 % til 104,86. Yenen var sist på 155,97 per dollar, rundt det svakeste på to uker, noe som holdt handelsmenn på vakt mot mer intervensjon fra japanske myndigheter.

Yenen nådde et lavpunkt i 34 år på 160,245 per dollar 29. april, og utløste runder med aggressive yen-kjøp som tradere og analytikere mistenker var arbeidet til Bank of Japan og det japanske finansdepartementet.

På råvarer steg oljeprisene ettersom store skogbranner truet Canadas oljesand og i forkant av et forventet fall i amerikanske råolje- og bensinlagre. [O/R]

Amerikansk olje var opp 0,6 % til 78,47 dollar per fat, mens Brent-olje var opp 0,5 % til 82,78 dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-at-record-high-ahead-of-inflation-meme-mania-heats-up/