HomeAksjerKjøp GameStop
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe GameStop (GME)-aksjer i Norge 2022

GameStop (GME)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Ana Frincu Oppdatert: July 6, 2022

Denne guiden vil lære deg hvordan du investerer i GameStop-aksjer og hvilke faktorer du bør vurdere før du investerer dine hardt opptjente penger. La oss først se på noen raske fakta om selskapet.

GameStop er en av de største forhandlerne av videospill og forbrukerelektronikk i verden. Selskapet har hovedkontor i Texas, USA. Med mer enn 4 000 butikker lokalisert over hele verden og et team på over 12 000 ansatte, betjener selskapet spillentusiaster over hele verden.

GameStops hovedmarkeder inkluderer USA, Canada, New Zealand, Australia og Europa. I tillegg til å ha en kjede av butikker, eier selskapet også en e-handelsmarkedsplass for å tilrettelegge for forbruker-til-forbruker-salg, og et magasin som skriver om spilloppdateringer. Selskapet tiltrakk seg en enorm mediaoppmerksomhet i 2021 takket være ekstraordinære gevinster midt i selskapets short-squeeze.

Hvordan kjøpe GME-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Alt du trenger å vite om GameStop

La oss bli bedre kjent med GameStop ved å utforske selskapets historie, strategier og hvordan det tjener penger

Gamestops historie

I 1984 grunnla tidligere Harvard Business School-klassekamerater James McCurry og Gary M. Kusin Dallas-baserte Babbages programvarehus, som senere ble GameStop. Med hjelp fra den tidlige investoren Ross Perot åpnet selskapet sin første butikk i Dallas 'NorthPark Center.

Opprinnelig fokuserte selskapet på salg av Atari 2600 videospill, og etter 1987 begynte Babbages også å selge Ninteno. To tredjedeler av Babbages salg besto av videospill innen 1991. Samme år kjøpte selskapet FuncoLand (videospillforhandler) og Game Informer (videospillmagasin). Funco ble omdøpt til GameStop Inc. i 1992.

Ved utgangen av 1992 opererte selskapet med 37 butikker over hele USA. I løpet av det neste tiåret gikk selskapet gjennom flere fusjoner og oppkjøp og ble børsnotert på New York Stock Exchange i 2002.

I 2003 hadde selskapet sitt beste år med tanke på omsetning og lønnsomhet. Den hadde en omsetning på 1,58 milliarder dollar mens fortjenesten nådde 63,5 millioner amerikanske dollar. Imponerende nok tjente GameStop penger hvert kvartal. Derfra og utover fortsatte selskapet å vokse og oppnådde en rekke suksesser frem til 2017.

Etter at selskapet opplevde et betydelig fall i aksjekursen i 2017, kunngjorde det nedleggelsen av sine 150 butikker på tvers av ulike jurisdiksjoner. GameStops nettoomsetning fortsatte å synke ytterligere, og selskapet gikk på et rekordstort tap på 673 millioner dollar i 2018. Midt i COVID-19-pandemien ble GameStop tvunget til å stenge sine fysiske lokasjoner fra mars til mai 2020. Til tross for nedleggelsen av alle sine 3500 butikker over hele verden klarte selskapet likevel å fortsette salget på nett.

Hva er GameStops strategi?

GameStop har som mål å bli verdens største forhandler av nye og brukte videospill og PC-underholdningsprogramvare. Tidligere innebar selskapets handelsmodell salg av brukte spill, noe som fungerte svært godt lenge.

Brukte spill genererte utvilsomt langt høyere bruttomarginer enn ny spillmaskinvare og programvare. Etter at konsollspill gradvis ble mer nettbaserte implementerte selskapet imidlertid flere ulike strategier, inkludert investering i teknologi og utvidelse av produktspekteret til å inkludere PC-spill, spillebord, mobilspill, etc.

Hvordan tjener GameStop penger?

GameStops viktigste inntektsstrøm er salg av brukte spill. Det selger imidlertid også nye spill og PC-programvare. Etter en rekke nye spillkonsoller utgitt av teknologigigantene Microsoft og Sony i 2020, registrerte selskapet en betydelig økning i salgsinntektene.

Netttjenester som Xbox Live og Steam blir imidlertid stadig mer populære. Disse plattformene lar spillere laste ned hele spillbiblioteker hjemmefra, noe som kan begrense GameStops salgspotensial.

Hvordan har GameStop prestert de siste årene?

Helt siden trenden med nettbaserte spill ble populær, har etterspørselen etter fysiske spillkonsoller sunket betydelig. Det var en av hovedårsakene til at GameStop led enorme tap de siste fem årene.

Følgelig hadde GameStops verdi falt jevnt frem til januar 2021. Midt i short-pressen endret ting seg imidlertid dramatisk. GameStop-aksjen begynte å stige til rundt $347 25. januar 2021. Dette må ses i lys av at den hadde en verdi på mindre enn $19 frem til januar 2021.

Alt dette begynte da institusjonelle investorer, sannsynligvis hedgefondforvaltere, forsøkte å utnytte et druknende selskap. De begynte å shortselge aksjene sine i et forsøk på å kjøpe tilbake aksjen til lavere priser. Dette førte til misnøye blant spillelskere.

Som svar på hedgefondforvalternes shortsalg av GameStop-aksjer, strømmet Reddit-brukere penger inn i selskapet. De presset aksjekursen opp til $325 25. januar 2021. GameStops short-press ble overdrevent lønnsom for små investorer, mens hedgefondforvaltere tapte milliarder.

Uavhengig av risikoen er mange privatpersoner fast bestemt på å holde på og få Wall Street-etablissementene til å tape så mye som mulig. Prisen har imidlertid allerede begynt å synke. Hvis prisen fortsetter sitt momentum nedover, kan det føre til alvorlige tap for investorer som beholder sin eierandel i selskapet.

Fundamental analyse av GameStop

Fundamental analyse er en metode for å estimere en aksjes egenverdi etter å ha undersøkt relevante makro- og mikrofaktorer. Fundamentale analytikere kan se nærmere på alt som kan påvirke en aksjes pris, som en stats økonomiske tilstand til et selskaps ledelsesytelse.

Dette hjelper deg med å vurdere om en underliggende eiendel er undervurdert eller overvurdert. Noen variabler investorer bør sjekke før de investerer sin eierandel i et hvilket som helst selskap inkluderer inntekter, prisinntjeningsforhold, utbytteavkastning, rentedekning, fortjeneste per aksje (EPS), osv. La oss gå gjennom hver av disse indikatorene og forstå hvordan de kan tilby verdifull informasjon til investorer.

GameStops inntekter

Inntekter er pengene bedrifter tjener på salg av sine produkter og tjenester. Dette må justeres for de relevante utgiftene for å finne ut et selskaps fortjeneste eller tap over en gitt periode. Vanligvis er dette den første linjen som vises på et selskaps resultatregnskap. Vi trekker salgskostnadene fra inntektstallet for å finne et selskaps bruttofortjeneste. Deretter kan vi trekke fra resten av utgiftene for å oppnå netto fortjeneste eller tap. Tabellen nedenfor gjenspeiler GameStop-ytelsen de siste årene.

Kilde: Yahoo! Finance

GameStops fortjeneste per aksje (EPS)

Fortjeneste per aksje er et viktig element å vurdere når man estimerer et selskaps lønnsomhet. Det hjelper deg å vite hvor mye avkastning du kan forvente på hver aksje i selskapet. Investorer kan beregne EPS ved å dele et selskaps nettoinntjening tilgjengelig for aksjonærer med gjennomsnittlig utestående aksjer.

Et selskap som har en høyere EPS-verdi vil sannsynligvis ha økte aksjekurser. Gamestop rapporterte $-0,85 EPS for andre kvartal av regnskapsåret 2021.

GameStops P/E-forhold

P/E-forhold hjelper deg med å sammenligne et selskaps nåværende aksjekurs med fortjeneste per aksje (EPS). Investorer bruker P/E-forhold for å sammenligne den relative verdien av et selskaps aksjer og sammenligne et selskaps ytelse med andre selskaper eller industrien over tid. Hvis et selskap har en høyere P/E-verdi, tyder det på overvurdering.

Den enkleste metoden for å finne ut P/E-forholdet til GameStop eller et hvilket som helst annet selskap er å dele markedsprisen på selskapets aksje med fortjeneste per aksje (EPS). Selskaper som registrerer tap over tid gjør det umulig å beregne PE-forholdet. Med tanke på GameStops negative EPS de siste årene har selskapet prestert dårlig.

Kilde: MacroTrends

GameStops utbytteavkastning

En utbytteavkastning refererer til den årlige betalingen et selskap betaler til sine aksjonærer uttrykt som en prosentandel av gjeldende pris på selskapets aksje. For eksempel, hvis en organisasjon velger å betale $0,01 som årlig utbytte og aksjekursen er $1, er utbytteavkastningen 1%.

Selskaper har ulike retningslinjer for utbyttebetalinger, for eksempel årlig, halvårlig eller kvartalsvis utbetaling av overskudd til aksjonærene. Til tross for at de klarer å generere høyere fortjeneste, kan et selskap miste investorenes interesse hvis det velger å ikke betale utbytte i det hele tatt. Imidlertid kan betydningen av utbytteavkastning også variere fra kunde til kunde. Noen kunder foretrekker å motta konsekvente utbyttebetalinger, mens andre kan være fornøyd med konsolidert avkastning.

Generelt kan du forvente lavere utbytte fra utviklende selskaper sammenlignet med de etablerte. Man bør også være oppmerksom på at selskaper med høy utbytteavkastning er ikke alltid de beste alternativene.

Når det gjelder utbytteavkastningen til GameStop, sluttet selskapet å betale utbytte. Selskapet betalte 0,3 millioner dollar i kontantutbytte for regnskapsåret 2020 forrige gang. Selskapet tilbakekalte imidlertid utbyttebetalinger senere for å redusere selskapets gjeld og øke finansiell stabilitet.

GameStop kontantstrømmer

En kontantstrømoppstilling er et sammendrag av kontanttransaksjoner til et selskap. Uavhengig av gevinst- eller tapselementet inkluderer det alle inn- og utstrømmer av kontanter over den gitte perioden. En kontantstrømoppstilling hjelper investorer med å vurdere likviditeten til et selskap.

Et selskap bør ha tilstrekkelig likviditet til å oppfylle sine gjeldsforpliktelser (kassekreditt, kortsiktige lån) og betale driftskostnader (leie, lønn, skattebetalinger). Etter å ha oppfylt alle de umiddelbare forpliktelsene, sitter en virksomhet igjen med frie kontantstrømmer.

Investorer er vanligvis interessert i frie kontantstrømmer siden selskaper bruker dem til å betale utbytte eller investere i andre overskuddsgenererende aktiviteter. Det er avgjørende å sjekke kontantstrømoppstillingen til en bedrift før du kjøper aksjen. GameStops frie kontantstrøm ser ut til å ha gått ned gjennom årene. Selskapet gjorde det imidlertid bra sammenlignet med fjoråret.

Kilde: Yahoo! Finance

Hvorfor kjøpe GameStop-aksjer?

Mens privatpersoner og institusjoner eier henholdsvis 44,5% og 37% av GameStop-aksjen, eies 18,5% av selskapets aksjer av selskapets ledelse. Det er en av hovedgrunnene til at du bør vurdere å kjøpe GameStop-aksjer. I hovedsak ville selskapets ledelse prøve sitt beste for å få aksjekursen høyere. Imidlertid kan GME-aksjekursen allerede ha vært oppbrukt midt i short-squeezen som ble initiert i januar 2021. I tillegg har selskapet også stoppet utbyttebetalinger etter 2020.

GameStop vil nok gjøre en ærlig innsats for å utvide sin digitale tilstedeværelse. Etter å ha utnevnt Ryan Cohen (medgründer av Chewy) til GameStop-formann, ser det ut til at selskapet har begynt å gjøre det bedre, og har registrert en økning i salget på 25% i år.

Utvilsomt kan sterkt lederskap som bringer massiv e-handelseksponering på bordet sikkert hjelpe selskapet med et sterkt comeback. Ifølge eksperter har GameStop det rette potensialet til å bli en av de ledende spillportalene i e-handelsbransjen. Men før du investerer pengene dine i selskapet, bør du gjøre dine egne undersøkelser.

Eksperttips om kjøp av GameStop-aksjer

GameStop ble til en av de mest populære meme-aksjene på markedet. På grunn av høy volatilitet, anbefales det at du gjør dine egne undersøkelser, og at du bare investerer i denne aksjen hvis du er overbevist om at den har det som trengs for å slå markedskonkurransen og fortsette å vokse i fremtiden.
- Ana Frincu
Kjøp GameStop-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper GameStop-aksjer

1. Forstå selskapet

Å få en god forståelse av selskapet kan hjelpe deg med å avgjøre om det er verdt investeringen din eller ikke. Sett av nok tid og undersøk selskapet godt. Vurder både tekniske og grunnleggende aspekter ved ditt potensielle selskap før du tar en endelig avgjørelse, for eksempel type selskap, geografisk plassering, forretningsmodell, tidligere resultater, inntektspotensial og andre.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Å handle i aksjemarkedet er litt mer utfordrende enn andre, mindre risikofylte eiendeler, som for eksempel obligasjoner. Sjansen er stor for at nybegynnere går seg vill eller blir overveldet. Ha alltid en godt planlagt handelsstrategi klar, og ikke glem å bruke forskjellige risiko- og pengestyringsverktøy. Invester mindre og hold investeringen godt diversifisert. Unngå å investere mer enn 5% av midlene dine i én enkelt aksje.

3. Velg din megler med omhu

Markedet er fullt av både lovlige aktører og svindelaksjemeglere. La oss derfor se på noen viktige punkter som kan hjelpe deg med å velge riktig.

Først av alt bør du sjekke reguleringsstatusen til megleren din. Regelverk sikrer at meglere holder kundenes investeringer adskilt, og at de opprettholder nok likviditet. Noen regulerte meglere lar til og med klienter kreve kompensasjon mot sine økonomiske tap dersom et selskap blir insolvent. For eksempel tilbyr regulerte meglere i USA og Storbritannia erstatningsforsikring til sine kunder under registrering hos henholdsvis FDIC og FSCS.

For det andre, sjekk handelskostnadene hos din potensielle megler. Gebyret for å kjøpe og selge aksjer bør være rimelig. Du kan også sammenligne gebyrene til din potensielle megler med andre tilgjengelige konkurrenter. Velg den som har lave handelskostnader, og ikke har noen skjulte kostnader.

Du bør også bekrefte hvilke handelsplattformer og risikostyringsverktøy din potensielle megler tilbyr. Å åpne en demokonto hos megleren din kan hjelpe deg med å teste brukervennligheten til meglerens handelsplattform og brukervennligheten til tilgjengelige handelsverktøy.

Ikke glem å sjekke nivået på kundestøttetjenester til ditt potensielle meglerfirma. En anerkjent megler er fokusert på å betjene sine kunder døgnet rundt.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Det er best å bestemme risikotoleransenivået sitt på forhånd. Dette vil hindre deg i å investere for mye i en enkelt aksje. Det er fornuftig å fordele investeringen utover flere ulike aksjer, slik at du får en diversifisert portefølje. Om du for eksempel har $10 000 tilgjengelig som du ønsker å investere, bør du dele opp beløpet og kjøpe fem forskjellige aksjer verdt $200, fremfor å investere alt i GameStop.

5. Sett et mål for investeringen din

Til slutt bør du tenke deg godt om før du kjøper GameStop-aksjen eller overdrar eierandelen din i et annet selskap. Tenk over hvorfor du investerer, og sett et mål. For eksempel krever pensjonsordninger at du velger langsiktig investering. Du mottar årlige, halvårlige eller kvartalsvise utbyttebetalinger sammen med en mulighet til å øke formuen din med kursstigning på aksjen din gjennom årene. Alternativt, hvis du vil ha rask fortjeneste, kan daytrading passe deg bedre. Husk også å aldri investere penger du ikke har råd til å tape.

Oppsummering av kjøp av GameStop-aksjer

GameStop har lenge vært en favoritt hos mange, og selskapet har forsøkt å tilpasse seg endrede markedsforhold. For å transformere virksomheten fra detaljhandelssalg til et blomstrende e-handelsselskap, har GameStop ansatt to tidligere Amazon-ledere, Mike Recupero som sin nye finansdirektør og Matt Furlong som GameStops administrerende direktør.

Ifølge mange bransjeeksperter kan aksjekursen til GameStop være vitne til et fall som sender aksjen tilbake til sine tidligere nivåer i fremtiden. Det er dog også flere spådommer som tyder også på at selskapets aksjekurs vil stige igjen midt i den pågående utviklingen i selskapets forretningsmodell og organisasjonsstruktur. Sjansene er store for at selskapet snart vil begynne å gjøre det godt igjen.

Hvis du tror du er klar til å sette i gang, er det ganske enkelt å kjøpe GameStop-aksjer. Bare finn en pålitelig megler som tilbyr GameStop-aksjen og åpne en konto. Sett inn penger på kontoen din, og plasser en ordre.

Om du fortsatt er usikker på om det er riktig tidspunkt å kjøpe GameStop-aksjer, kan du vente en stund til aksjekursen til selskapet faller. Å kjøpe GameStop-aksjer til en lav pris og forutse vekst i verdien over tid kan også være en god strategi. Til syvende og sist er valget ditt.

Alternative aksjer

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
ThyssenKrupp logo
ThyssenKrupp
TYEKF
...
...
Valeo logo
Valeo
VLEEF
...
...
Vestas logo
Vestas
VWSYF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Abn Amro logo
Abn Amro
ABN
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Ja, nesten alle store meglerfirmaer har GME-aksjer notert. Midt i aksjens overdrevne volatilitet tillater imidlertid noen meglerfirmaer bare et begrenset volum av GME-handel.

 2. GameStop-aksjer er notert på New York Exchange (NYSE) under tickeren GME.  

 3. Fram til 2020 hadde GameStop vært konsekvent med å betale utbytte. Selskapet har imidlertid stoppet utbytteutbetalingen i en uspesifisert periode.

 4. Ja, GameStop-delingen skjedde 19. mars 2007. Det var en 2:1-deling. Med andre ord, for hver GME-aksje eide før splittelsen, eide aksjonæren nå to. Midt i aksjesplittingen forblir markedsverdien den samme, men prisen per aksje synker.

 5. Det avhenger av din forventede investeringsperiode. Teknisk analyse er nyttig når du ønsker å investere på kortsiktig basis. På den annen side lar fundamental analyse deg få et bredere bilde av aksjens posisjon og hjelper deg med å ta langsiktige investeringsbeslutninger.

 6. Når du åpner posisjonen din bør du ikke glemme å angi en stop-loss-ordre. Selv om det alltid er en risiko for utglidning i tilfelle høy volatilitet, kan limitordre hjelpe deg med å håndtere risikoen mye bedre.