Home » News » Aksjer stiger på grunn av håp om at Fed vil bremse renteøkningene

Aksjer stiger på grunn av håp om at Fed vil bremse renteøkningene

En katastrofal resultatrapport fra Snap og mindre enn inspirerende resultater fra Dow-komponentene American Express og Verizon var ikke nok til å holde Wall Street-oksene i sjakk fredag. Aksjer steg på håp om at Federal Reserve snart kan komme til unnsetning ved å bremse tempoet i renteøkningene.

Dow-indeksen steg rundt 600 poeng, eller 2 %, i handelen sent på ettermiddagen, selv om AmEx (AXP) og Verizon (VZ) falt henholdsvis 3 % og 5 %.

Det var et bredt anlagt rally, med alle sektorer i rally. Faktisk var Verizon og AmEx de eneste to Dow-aksjene som ikke var i grønn fredag. Blue chip-aksjene Exxon Mobil (XOM), helseforsikringsselskapet Cigna (CI) og forsvarsentreprenøren Northrop Grumman (NOC) nådde til og med nye rekorder.

Aksjer åpnet lavere, men gikk raskt i gang etter at en Wall Street Journal- rapport indikerte at selv om Fed sannsynligvis vil heve rentene med ytterligere tre fjerdedeler i november, diskuterer Fed-medlemmer om de skal signalisere at en mindre økning kan være i kortene i desember.

Investorer har begynt å bli nervøse for at Feds serie med enestående store renteøkninger kan vippe økonomien inn i resesjon. Og tilsynelatende har noen hos Fed også tvil om tempoet i renteøkningene.

Reuters rapporterte at San Francisco Fed-president Mary Daly sa i en tale fredag at sentralbanken ikke skulle skape en “utvunget nedtur” for økonomien med for mange massive renteøkninger.

“Markedet har sett frem til at Fed tar en pause,” sa JJ Kinahan, administrerende direktør i IG Group North America, som eier nettmeglerfirmaet tastyworks.

“Jeg tror det er den rette oppfordringen å la renteøkningene de allerede har gjort spille litt av systemet og se hva som rister ut,” la Kinahan til.

Nasdaq og S&P 500 steg også, og steg henholdsvis 1,7 % og 1,9 %. Alle de tre store markedsindeksene er nå opp mer enn 4 % for uken og har gitt solide oppganger for oktober måned.

Det til tross for at Snapchats morselskap (SNAP) stupte mer enn 30 % etter inntjeningen, nyheter som sendte aksjer i andre sosiale medieselskaper også nedover. Facebook -eier Meta (META) falt mer enn 2 % og Pinterest (PINS) sank 7 %.

Twitter (TWTR) falt også nesten 5%, på grunn av rapporter om at Biden-administrasjonen kan granske Elon Musks andre virksomheter nøye av nasjonale sikkerhetsgrunner før de lar Musk kjøpe Twitter (TWTR). Det var også rapporter som antydet massive permitteringer på Twitter (TWTR) hvis Tesla (TSLA) og SpaceX-sjefen avslutter avtalen.