Home » News » Amazon-aksjen stiger i takt med at inntektene i 2. kvartal motvirker nettotap på 2 milliarder dollar

Amazon-aksjen stiger i takt med at inntektene i 2. kvartal motvirker nettotap på 2 milliarder dollar


“Til tross for fortsatt inflasjonspress i drivstoff-, energi- og transportkostnader, gjør vi fremgang med kostnadene,” sa administrerende direktør Andy Jazzy.

Amazon Inc (AMZN) postet et andre kvartalstap på rad torsdag, men slo forbi prognosene for gatesalg og bokførte solide gevinster fra sin markedsledende skydivisjon, og sendte aksjene kraftig opp i etterhandelen.

Amazon sa at tapet i andre kvartal var knyttet til 2 milliarder dollar, eller 20 cent per aksje, ned fra et overskudd på 76 cent per aksje i samme periode i fjor og spesielt under Street-konsensusprognosen på 13 cent per aksje. Amazons eierandel i Rivian Automotive (RIVN) kostet gruppen rundt 3,9 milliarder dollar, som den inkluderte i ikke-driftsinntektsutgifter.

Inntektene økte med 7,2 % fra i fjor til 121,2 milliarder dollar, klart foran analytikeres anslag på 119,08 milliarder dollar. Amazon Web Services bidro med 19,74 milliarder dollar, en økning på 33 % fra i fjor. Annonsesalget var også høyere, og steg 18 % til 8,76 milliarder dollar. Nettbutikksalget falt imidlertid 4,3 % til 50,885 milliarder dollar.

Walmarts (WMT) fortjenesteadvarsel fra tidligere denne uken, delvis knyttet til høyere enn forventet lagernivå og pågående inflasjonspress som har kuttet i fortjenestemarginer, hadde satt scenen for en svakere lesning fra Amazon.

Imidlertid, med hoveddelen av salget – 57 % – som filtrerte gjennom fra tredjepartselgere, led ikke Amazon av den samme lageroppblåsningen, og den kontantgenererende nettjenestedivisjonen bidro til å oppveie nedgangen i nettsalget.

“Til tross for fortsatt inflasjonspress i drivstoff-, energi- og transportkostnader, gjør vi fremskritt med de mer kontrollerbare kostnadene vi refererte til i forrige kvartal, og spesielt forbedrer produktiviteten til oppfyllingsnettverket vårt,” sa administrerende direktør Andy Jassy.

«Vi ser også inntektene akselerere ettersom vi fortsetter å gjøre Prime enda bedre for medlemmene, både ved å investere i raskere frakthastigheter og legge til unike fordeler som gratis levering fra Grubhub i ett år, eksklusiv tilgang til NFL Thursday Night Football-kamper som starter september 15, og slipper den etterlengtede serien The Lord of the Rings: The Rings of Power 2. september, la han til.

Amazon-aksjer ble markert med 12 % høyere i etter-timers handel umiddelbart etter resultatutgivelsen for å indikere en fredagsåpningspris på $136,98 hver.

Amazon fullførte sin planlagte 20-for-1 aksjesplitt i begynnelsen av juni, og tok prisen per aksje nærmere på linje med mega-cap tech-kolleger som Apple (AAPL), Googles foreldre Alphabet (GOOGL) og Meta Platforms (META).

Når vi ser inn i inneværende kvartal, sa Amazon at de ser driftsinntekter på mellom null og 3,5 milliarder dollar, med inntekter i området 125 milliarder til 130 milliarder dollar, sammenlignet med Refinitiv-prognosen på rundt 126,5 milliarder dollar.

“Til tross for en ekstra renteøkning i Fed, inflasjonspress og økt markedsvolatilitet, så Amazon et sterkt Q2,” sa Krista Morgan fra Stage, en majoritetsledet private equity-konsern basert i Denver.

“Selskapet klarte å slå forventningene og overgå konkurrerende detaljhandelsgiganter, som Walmart, som ble tvunget til å revurdere fortjenestemarginene,” la hun til. “Dette er sannsynligvis i stor grad takket være selskapets skyvirksomhet, Amazon Web Services. Ettersom forbrukere har viket unna detaljhandel og elektroniske varer for å kutte kostnader, har skytjenester holdt seg stabile og etterspurt.”