Home » News » Sjansene for en økonomisk resesjon øker, men aksjemarkedet har allerede priset den inn og funnet bunnen, sier JPMorgan

Sjansene for en økonomisk resesjon øker, men aksjemarkedet har allerede priset den inn og funnet bunnen, sier JPMorgan

Sjansene for en økonomisk resesjon i USA er på vei opp ettersom nylige PMI-data viser en nedgang i forretningsaktivitet, arbeidsløshetskrav begynner å stige, og boligmarkedet avtar blant høye boliglånsrenter, sa JPMorgans Marko Kolanovic i et mandagsnotat.

Men investorer bør ikke bekymre seg fordi S&P 500s år-til-dato nedgang på så mye som 24 %, kombinert med negative inntjeningsrevisjoner og en endring i rentemarkedene, betyr at aksjemarkedet har fullt priset inn en mild resesjon, ifølge Merk.

“Risikomarkedene ser ut til å ha ignorert svake økonomiske data, og om noe har aksjemarkedene tatt seg opp igjen den siste uken,” sa Kolanovic. “Med toppen i Fed-priser sannsynligvis bak oss, bør det verste for risikomarkedene og markedsvolatiliteten også være bak oss.”

Ettersom oddsen for en økonomisk resesjon øker, kan det åpne dørene for en mer balansert Fed som til slutt fører til færre renteøkninger. Det er fordi lavkonjunkturer, selv milde, ofte gir et deflasjonssjokk, noe som ville være et velkomment tegn for politikere som har forsøkt å temme 40-års høyder i inflasjonen.

“En resesjon som øker arbeidsledigheten vesentlig vil sannsynligvis gi et tilsvarende stort desinflasjonsutbytte nå,” sa Kolanovic.

For å posisjonere seg for den potensielle dynamikken til en mild resesjon som allerede er priset inn i aksjemarkedet, tror han at vekstaksjer vil overgå verdiaksjer ettersom obligasjonsrentene ruller over, råvareprisene synker og den amerikanske dollaren potensielt topper seg.

“Vi tror dette er en av vinklene som innleder fasen med “dårlige data begynner å bli sett på som gode”, sa Kolanovic.

“I alt, mens resesjonsodds øker gitt svakere økonomiske data, tror vi at i det minste en mild resesjon allerede ligger i prisen. Vi er derfor forsiktig optimistiske,” konkluderte han.