Home » News » Meta-aksjen faller etter første gangs nedgang i inntekter, tap på 2. kvartal, tap på 2,8 milliarder dollar i Reality Labs

Meta-aksjen faller etter første gangs nedgang i inntekter, tap på 2. kvartal, tap på 2,8 milliarder dollar i Reality Labs

“Vi legger økt energi og fokus rundt våre viktigste selskapsprioriteringer som åpner for både nære og langsiktige muligheter for Meta,” sa administrerende direktør Mark Zuckerberg.

Meta Platforms (META) leverte et svakere resultat enn forventet for andre kvartal onsdag, i tillegg til den første inntektsnedgangen siden den ble børsnotert i 2012, mens de tok ytterligere 2,8 milliarder dollar i tap i sin utviklende metaverse-divisjon.

Facebook-forelderen sa at overskuddet for de tre månedene som sluttet i juni var knyttet til $2,46, ned 31% fra samme periode i fjor og godt bak Street-konsensusprognosen på $2,59 per aksje.

Konserninntektene, sa Meta, falt 3 % til 28,82 milliarder dollar, nesten alt kommer fra den nye ‘Family of Apps’-divisjonen selskapet opprettet i fjor, og mangler analytikeres anslag på en 28,95 milliarder dollar. Annonsevisningene økte med 15 %, sa Meta.

Reality Labs, divisjonen som skal huse selskapets metaverse planer, genererte inntekter på 452 millioner dollar, men tapte ytterligere 2,8 milliarder dollar for kvartalet etter et tap på 2,9 milliarder dollar i første kvartal.

Når vi ser på det nåværende kvartalet, sa Meta at de ser inntekter i området 26,0 milliarder dollar til 28,5 milliarder dollar, noe som igjen faller tilbake for Street-konsensus på rundt 30,3 milliarder dollar.

“Det var godt å se en positiv bane på engasjementstrendene våre dette kvartalet fra produkter som Reels og våre investeringer i AI,” sa administrerende direktør Mark Zuckerberg. “Vi legger økt energi og fokus rundt våre viktigste selskapsprioriteringer som låser opp både nær- og langsiktige muligheter for Meta og menneskene og virksomhetene som bruker tjenestene våre.”

Meta Platform-aksjene ble markert med 3,7 % lavere i etterhandelen umiddelbart etter resultatutgivelsen for å indikere en torsdagsåpningskurs på $163,33 hver.

Månedlige aktive brukere på tvers av Metas ‘Family of Apps’ var på 2,93 millioner, bare unntatt Street-prognoser på 2,95 milliarder, mens daglige aktive brukere nådde en beskjedent bedre enn forventet 1,97 milliarder.

Kvartalets største høydepunkt var imidlertid sannsynligvis den forestående avgangen til den mangeårige driftssjefen Sheryl Sandberg, som vil gå av senere i år.

Sandberg, som er allment kreditert for å navigere Facebooks overgang fra en merkevareverdi til annonsegenererte inntekter, tjente under administrerende direktør Mark Zuckerberg i fjorten år og var i mange henseender det profesjonelle offentlige ansiktet til den sosiale mediegiganten.

Hun fortsetter å sitte i Meta-styret, sa hun, etter at hun forlot sin rolle i høst, og antydet et trekk i global filantropi etter hennes funksjonstid på Facebook.

Tidligere onsdag ba US Federal Trade Commission en domstol om å blokkere gruppens foreslåtte oppkjøp av virtual reality-innholdsprodusenten Within Unlimited, og hevdet at det effektivt ville skape et monopol på markedet for virtual reality-dedikerte treningsapper.