Home » News » Microsoft-aksjen går høyere etter robuste 2023-utsikter oppveier Q4-inntjening Miss

Microsoft-aksjen går høyere etter robuste 2023-utsikter oppveier Q4-inntjening Miss

“Når vi starter et nytt regnskapsår, er vi fortsatt forpliktet til å balansere operasjonell disiplin med fortsatte investeringer i viktige strategiske områder for å drive fremtidig vekst,” sa finansdirektør Amy Hood.

Microsoft (MSFT) leverte et svakere resultat enn forventet for fjerde kvartal tirsdag da en økende amerikansk dollar sløvet virkningen av utenlandsk etterspørsel etter flaggskipet cloud computing-divisjonen.

Microsoft sa at inntektene for Azure, dens flaggskip-skydivisjon, økte med 40 % fra i fjor, og avtok særlig fra tidligere kvartalsgevinster i mellom- til høye 40-prosent-intervaller ettersom selskaper trakk seg tilbake på utgifter til digital infrastruktur og dollaren fortsatte sin stigning i 2022.

Totale konserninntekter økte med 12,4 % til 51,87 milliarder dollar for de tre månedene som slutter i juni, Microsofts fjerde kvartal, mangler analytikeres estimater på 52,45 milliarder dollar og selskapets eide reduserte guiding på mellom 51,94 milliarder dollar til 54,74 milliarder dollar.

Microsofts bunnlinje steg med 2 % til 16,7 milliarder dollar, ettersom justert inntjening steg 2,7 % fra i fjor til 2,23 dollar per aksje, langt unna Street-konsensusprognosen på 2,29 dollar per aksje. Microsoft hadde spådd en rekkevidde på mellom $2,24 og $2,32 per aksje i begynnelsen av juni.

Når vi ser inn i det kommende regnskapsåret, sa Microsoft at inntektene vokser med en tosifret prosentandel fra 2022-nivåene, med en firepunktseffekt fra motvind i utenlandsk valuta, samt tosifret vekst i driftsinntektene. FX-treffet for første kvartal vil være rundt 5 poeng, sa Microsoft.

Intelligent Cloud-inntekter ble spådd mellom 20,3 milliarder dollar og 20,6 milliarder dollar for første kvartal, med fortsatte marginforbedringer forventet for Azure, som vil se en nedgang i veksten på rundt tre prosentpoeng.

“Vi ser en reell mulighet til å hjelpe alle kunder i alle bransjer med å bruke digital teknologi for å overvinne dagens utfordringer og komme sterkere frem,” sa administrerende direktør Satya Nadella. “Ingen selskap er bedre posisjonert enn Microsoft til å hjelpe organisasjoner med å levere på sitt digitale imperativ – slik at de kan gjøre mer med mindre.”

Microsoft-aksjer ble markert med 6,3 % høyere i utvidet handel umiddelbart etter resultatutgivelsen for å indikere en onsdagsåpning på $267,72 hver.

Microsoft tjente litt over halvparten av sine 168,1 milliarder dollar i 2021-inntektene fra utenlandske markeder,ifølge gruppens siste årsrapport, med internasjonal vekst som oversteg innenlands med rundt 300 basispunkter.

Den amerikanske dollarindeksen, som sporer dollaren mot en kurv med seks globale valutakonkurrenter, nådde et 20-års høyeste på 108,54 tidligere denne måneden og er opp mer enn 17,2 % fra samme periode i fjor.

Når det gjelder rapporteringssegmenter, økte inntektene fra divisjonen produktivitet og forretningsprosesser 13 % til 16,6 milliarder dollar, sa Microsoft, mens Intelligent Cloud-inntektene økte med 20 % til 20,9 milliarder dollar.

Flere personlige datainntekter steg bare 2 % til 14,4 milliarder dollar midt i det gruppen beskrev som “forlengede produksjonsstans i Kina som fortsatte gjennom mai og et forverret PC-marked i juni”, som begge “bidro til en negativ innvirkning på Windows OEM-inntekter på over 300 millioner dollar.”