HomeNewsAmazon har blitt henvist til det amerikanske justisdepartementet

Amazon har blitt henvist til det amerikanske justisdepartementet

Hassan Maishera

Teknologigiganten Amazon gjennomgår for tiden en etterforskning for potensielt brudd på konkurransen på det digitale markedet.

Medlemmer av USAs husrettskomité har henvist teknologigiganten Amazon til det amerikanske justisdepartementet (DOJ). Ifølge huskomiteen har Amazon og noen av topplederne brutt visse regler i markedet.

I et brev til riksadvokaten i USA sa komiteen at selskapet hadde engasjert seg i praksisen og mønsteret for villedende oppførsel.

Denne oppførselen antydet at Amazon og dets ledere handlet feil for å påvirke eller blokkere komiteens undersøkelse av konkurranse i digitale markeder. Brevet datert 9. mars lød;

"Vi har ikke noe annet valg enn å henvise denne saken til justisdepartementet for å undersøke om Amazon og dets ledere hindret Kongressen i strid med gjeldende føderal lov."

Amazon har ennå ikke svart på denne siste utviklingen.

Henvisningen til DOJ kommer etter at House Committee advarte Amazon tilbake i oktober 2021. Den gang anklaget panelet selskapet og dets toppledere, inkludert grunnlegger Jeff Bezos, for å villede Kongressen eller lyve til medlemmene om forretningspraksisen.

Brevet kommer også noen dager etter at en rapport dukket opp som avslørte at Amazon gjennomførte en kampanje for å kopiere produkter og rigge søkeresultater i India for å øke salget av sine egne merkevarer. Amazon hadde imidlertid avvist anklagene.

Ifølge Representantenes medlemmer motsier nyhetsrapportene de edsvorne vitnesbyrdene og representasjonene til Amazons toppledere, inkludert tidligere administrerende direktør Jeff Bezos.

På den tiden uttalte Amazon at selskapet og dets ledere ikke villedet komiteen, og la til at historiene publisert i de store mediene var unøyaktige.

I brevet som ble sendt til USAs statsadvokat i dag, siterte lovgiverne historier fra noen av de ledende mediene, inkludert The Wall Street Journal, Reuters og Politico, angående selskapets e-handelspraksis.