Home » News » Markedshøydepunkter: Disse tre aksjene trender på oppkjøpsrapporter

Markedshøydepunkter: Disse tre aksjene trender på oppkjøpsrapporter

  • Ed Yardeni sier at USA er i stagflasjon
  • Google ønsker å kjøpe Mandiant, og CD&R ønsker å kjøpe Cornerstone Building Brands
  • Chewy Co-grunnlegger vil at Bed Bath & Beyond skal dele opp eller selge virksomheten

Amerikansk råolje steg til det høyeste på 14 år med 130 dollar per fat på mandag mens Washington fortsetter lobbying for et forbud mot russisk naturgass og olje, noe som vekker bekymring for at den verste inflasjonen ennå ikke har kommet.

Yardeni Research-president Ed Yardeni fortalte CNBCs "Halftime Report" at USA for tiden er i stagflasjon på grunn av Ukraina-krigen. Med den tredje runden av fredssamtaler mellom Ukraina og Russland som er fullført uten fremgang, forventer Yardeni at Fed vil være mindre kraftfulle når det gjelder å håndtere inflasjonen.

Google planlegger å kjøpe Mandiant for 4,5 milliarder dollar

Mandiant Inc. (NASDAQ: MNDT) aksjer steg 20 % etter en anonym rapport om at Alphabet Inc.s (NASDAQ: GOOGL) Google ønsker å kjøpe cybersikkerhetsfirmaet for 4,5 milliarder dollar. Reporteren som ga nyhetene, Josh Sisco, fortalte CNBCs "Closing Bell" at kjøpet vil gjøre Google til en stor konkurrent til Microsoft Corp i skysikkerhetssektoren.

Hvis oppkjøpet på 4,5 milliarder dollar går gjennom, vil det være Googles nest største oppkjøp til dags dato. Imidlertid kan enhver potensiell avtale stå overfor regulatorisk gransking med tanke på at teknologifirmaer har møtt antitrustkontroll i nyere tid.

CD&R vil kjøpe Cornerstone Building Brands

Cornerstone Building Brands Inc. (NYSE: CNR ) var opp nesten 15 % etter at Clayton, Dubilier & Rice LLC uttalte at de ville kjøpe selskapet for 5,8 milliarder dollar. Transaksjonskostnaden verdsetter Cornerstone Building Brands til 24,65 dollar per aksje, noe som representerer en premie på 16 % fra fredagens slutt. Selskapene forventer å fullføre transaksjonen i andre kvartal.

Allerede har CD&R en eierandel på 49 % i Cornerstone, og nå vil selskapet kjøpe de resterende utestående aksjene.

Chewy Co-grunnlegger vil at Bed Bath & Beyond skal dele opp eller selge virksomheten.

Bed Bath & Beyond Inc. (NASDAQ: BBBY) aksjer tapte 3,4 % etter at Chewy Inc. (NYSE: CHWY) medgründer Ryan Cohen uttalte at selskapet burde vurdere å selge virksomheten som en del av sin forretningsstrategirasjonalisering. Cohen, som har en eierandel på 9,8 % i husholdningsforhandleren, stilte spørsmål ved selskapets strategi for snuoperasjon.

I følge brevet sendt til selskapets styre og sett av WSJ, foreslo Cohen at selskapet burde vurdere å dele opp Buybuy Bay-virksomheten eller selge hele selskapet eller begrense fokuset til strategien, og opprettholde riktig varelager for å møte etterspørselen.