Home » News » AMD-aksjer faller mens investorer venter på tegn på AI-utbetaling.

AMD-aksjer faller mens investorer venter på tegn på AI-utbetaling.

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) led sin største aksjenedgang på mer enn en måned etter at selskapet avduket nye kunstig intelligensbrikker, men ga ikke håpet informasjon om kunder eller økonomiske resultater.

Aksjen falt 4% til $164,18 på torsdag, noe som er det største fallet på én dag siden 3. september. Aksjene i selskapet, som arrangerte et arrangement i San Francisco torsdag, er fortsatt opp 11% i år.

AMD har dukket opp som den største konkurrenten til Nvidia Corp. (NVDA) i det lukrative markedet for kunstig intelligens-prosessorer, og administrerende direktør Lisa Su hevdet at deres siste brikker vil overgå noen av konkurrentens evner. Datasystemer basert på AMDs MI325X-prosessorer vil snart være tilgjengelige og ha en fordel i forhold til maskiner som kjører Nvidias H100, sa hun under arrangementet. MI325Xs bruk av en ny type minnebrikke vil gi den bedre ytelse ved å kjøre AI-programvare – en prosess kjent som inferens – sa hun.

“Dette er et utrolig raskt voksende marked,” sa Su under et intervju med Bloomberg Televisions Ed Ludlow. “Vi ser på dette som en flerårig mulighet.”

Det Santa Clara, California-baserte selskapet prøver å knekke Nvidias dominans innen såkalte AI-akseleratorer – brikker som har blitt avgjørende for utviklingen av kunstig intelligens-systemer. I likhet med Nvidia har AMD forpliktet seg til å bringe ut nye akseleratorer hvert år, og øke innovasjonstakten.

AMD har likevel en lang vei å gå for å matche Nvidia, og Wall Street har ventet på tegn til fremgang. Det kommer kanskje ikke før selskapets kvartalsvise resultatrapport, som er ventet rundt slutten av denne måneden.

Under Su, som nettopp markerte sitt 10-årsjubileum i toppjobben i AMD, har selskapet overskygget sin mangeårige nemesis Intel Corp. i markedsvurdering. Men begge selskapene ble overrumplet av hvor voldsomt industrien omfavnet AI-akseleratorer.

Av de to har AMD reagert langt raskere og etablert seg som nærmeste rival til Nvidia. AMD har satt et mål på 4,5 milliarder dollar i inntekter fra den nye typen brikker for dette året, en rask økning.

Su har sagt at det totale markedet for slike sjetonger vil nå 400 milliarder dollar i 2027. Torsdag sa hun at selskapet forventer at dette tallet vil nå 500 milliarder dollar i 2028.

På arrangementet sa Su også at selskapet lanserer en ny linje med serverprosessorer basert på “Torino”-teknologien, noe som gjør et nytt dytt inn i et marked som en gang dominerte av Intel.

Datamaskiner kommer i salg med AMDs femte generasjons EPYC-sentralbehandlingsenheter, eller CPUer, sa hun. Brikkene har så mange som 192 prosessorkjerner og kan utkonkurrere de nyeste Intel-produktene, sa hun.

Selskapet sa at det nå har 34 % av markedet for denne kategorien sjetonger målt etter omsetning. Selv om Intel fortsatt dominerer segmentet, hadde det en gang en andel på 99 %.

Su sa at hun forventer fortsatt vekst i etterspørselen etter kunstig intelligens, og at industrien fortsatt “bare er i gang” med bruken av den nye teknologien.

Separat sa Su at AMD ikke har noen nåværende planer om å endre leverandørene den bruker for banebrytende produksjon. Men selskapet ønsker mer geografisk mangfold når det gjelder produksjonen, og ser etter å jobbe med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. sitt nye Arizona-anlegg. Su nektet å utelukke bruk av enten Samsung Electronics Co. eller Intel i fremtiden. Hun sa at AMD har et åpent sinn.

“Vi ser alltid på produksjonslandskapet og vil alltid tenke på hvordan vi kan ha den mest robuste forsyningskjeden,” sa hun i Bloomberg Television-intervjuet.

AMD har en annen strategi enn Nvidia, og den har resonans hos kundene, sa Su. Hennes større konkurrent tilbyr komplette systemer, inkludert modeller og programvare, som AMD mener er lukkede og proprietære. AMD er langt mer åpen for å samarbeide med andre selskaper, til og med Intel og Nvidia, sa hun.

“Forskjellen er at vi ikke tror vi er de eneste som har gode ideer,” sa hun.

Source: https://buystocks.co.uk/news/amd-shares-slide-as-investors-wait-for-signs-of-ai-payoff/