Home » News » Amerikanske aksjer stiger midt i inntektene, kommenterer ferske Fed renter

Amerikanske aksjer stiger midt i inntektene, kommenterer ferske Fed renter

News Team

Amerikanske aksjer tikket opp onsdag ettersom handelsmenn fikk inn flere inntekter i fjerde kvartal og vurderte kommentarer fra sentralbanktjenestemenn om kurskutt i år.

Alle tre referanseindeksene endte dagen i grønt, med S&P 500 som stoppet unna 5000-nivået.

Av S&P 500-firmaene som har rapportert inntjening så langt, har 75 % slått analytikeres estimater med gjennomsnittlig 7,3 %, ifølge FactSet-data. Ford, Uber (NYSE: UBER) og Roblox klatret alle høyere etter å ha slått inntjeningsanslagene denne uken.

Disney er det siste høyprofilerte firmaet som rapporterer inntjening. Medieselskapet rapporterte inntjening etter den avsluttende klokken, slo Wall Streets estimater og ga veiledning for regnskapsåret. Aksjen steg 6,7 % i etterhandel.

Investorer absorberte også de siste kommentarene fra sentralbankfolk, som så ut til å bekrefte håpet om at rentekutt er på vei.

Fed-guvernør Adriana Kugler sa at rentekutt ville være passende «på et tidspunkt», forutsatt at inflasjonen og arbeidsmarkedet fortsetter å avkjøles. Hun bemerket at det var en viss risiko for at fremgangen i å senke inflasjonen kunne stoppe opp, noe som kan føre til at rentene holder seg på dagens nivå i lengre tid.

Boston Fed-president Susan Collins sa at hun så rentekutt sannsynligvis komme senere på året.

“Å se vedvarende, utvidende tegn på fremgang bør gi den nødvendige tilliten jeg trenger for å begynne en metodisk justering av vår politiske holdning,” sa Collins ved Boston Economic Club onsdag.

Traders priser fortsatt inn et aggressivt tempo med rentekutt for å avslutte året, til tross for at Powell presset tilbake på forventningene til rentekutt i mars tidligere i uken. Investorer priser nå en sjanse på 65 % for at rentene kan kuttes med 125 basispunkter innen desember, ifølge CME FedWatch-verktøyet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-rise-amid-earnings-fresh-fed-comments-on-rates/