Home » News » Amerikanske, europeiske aksjer trekker på skuldrene fra Nvidia-nedgangen for å stige på renteforhåp.

Amerikanske, europeiske aksjer trekker på skuldrene fra Nvidia-nedgangen for å stige på renteforhåp.

News Team

Amerikanske og europeiske aksjemarkeder steg torsdag da investorer trakk på skuldrene fra et fall i aksjer i brikkegiganten Nvidia og vendte oppmerksomheten tilbake til forventningene om lavere renter.

Frankfurt slo ny rekord, og Paris og London stengte også høyere.

De viktigste amerikanske aksjeindeksene var oppe selv da Nvidia falt etter at tech-titanen rapporterte inntjening som ikke svarte til alles skyhøye forventninger.

Etter at amerikanske markeder stengte onsdag, sa Nvidia at salget ble mer enn doblet til 30 milliarder dollar i andre kvartal, men i et lavere tempo enn i tidligere kvartaler, og at fortjenesten også doblet seg til 16,5 milliarder dollar.

Nvidia har blitt en klokke for teknologisektoren på grunn av sin enorme rolle i utviklingen av AI-brikker, og aksjene har steget mer enn 150 prosent siden starten av året, og står for en tredjedel av den bredt baserte S&P 500-indeksens gevinster.

Til tross for den imponerende inntjeningen, falt Nvidias aksjer i utgangspunktet med så mye som åtte prosent i etterhandelen onsdag, da noen tradere hadde håpet på enda bedre resultater, og benyttet seg av å låse inn fortjeneste fra de siste gevinstene.

Nvidia (NVDA) -aksjen falt rundt tre prosent ved middagstid i New York torsdag.

“Investorer har blitt bortskjemte, og forventer at Nvidia ikke bare skal oppfylle, men utslette forventningene,” sa den uavhengige analytikeren Stephen Innes.

Charles Schwab-strateg Joe Mazzola sa at det bredere markedet trakk på skuldrene fra Nvidias nedgang delvis fordi nesten alle selskaper som rapporterte inntjening nylig, inkludert Nvidia, har slått analytikernes salgsprognoser.

– Tilbake til priser –

Traders er nå fokusert på en rekke økonomiske indikatorer som kan kaste lys over den mulige størrelsen på forventede rentekutt fra den amerikanske sentralbanken og den europeiske sentralbanken neste måned.

Federal Reserve-sjef Jerome Powell ga markedene et løft i forrige uke da han erklærte at sentralbanken var klar til å endelig kutte lånekostnadene, som er på det høyeste i 23 år.

Regjeringens tall viste torsdag at den amerikanske økonomien vokste mer enn først antatt i andre kvartal, med en årlig vekst på 3,0 prosent, opp fra 2,8 prosent i et tidligere anslag.

BNP-rapporten bidro til å “forsikre investorer om at økonomien ikke vipper på en økonomisk klippe”, sa eToro amerikanske investeringsanalytiker Bret Kenwell.

Til tross for revisjonen, “er det usannsynlig at Fed vil endre sine planer om å kutte renten på neste måneds møte etter at styreleder Powell gjorde det klart at det er på tide å endre politikken mot lavere renter,” sa han.

Andre tall torsdag viste at antallet arbeidsledige i USA falt litt forrige uke. Investorer vil neste se på Feds favorittmåler for inflasjon på fredag og nøkkeljobbdata neste uke.

I Europa rapporterte Tyskland at landets inflasjonstakt sank til 1,9 prosent i august, den laveste på mer enn tre år og innenfor ECBs mål på to prosent.

Med Spania som også rapporterer langsommere inflasjon og andre euroland som forventes å gjøre det samme, “baner det vei for et rentekutt i september,” sa Franziska Palmas, senior Europaøkonom i Capital Economics.

Frankfurt DAX nådde en intradagsrekord på 18.936 poeng og lukket opp 0,7 prosent på 18.912,57 poeng.

Tidligere i Asia stengte Tokyo flatt, Hong Kong steg og Shanghai, Taiwan og Seoul falt.

Asiatiske teknologiaksjer var blant de dårligste resultatene i kjølvannet av Nvidias resultater, med brikkeprodusenter som fikk et slag.

SK Hynix falt mer enn fem prosent i Seoul, der Samsung også var ned over tre prosent.

Taipei-noterte TSMC, en nøkkelprodusent av halvledere, sank mer enn to prosent.

Oljeprisen steg etter å ha falt de siste to sesjonene på grunn av fornyet bekymring over libyske forsyninger.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-european-stocks-shrug-off-nvidia-slump-to-rise-on-rate-hopes/