Home » News » Apple og Elon Musk diskuterte et partnerskap

Apple og Elon Musk diskuterte et partnerskap

Et av de mest innovative selskapene de siste tiårene kunne gjøre forretninger med verdens mest innflytelsesrike administrerende direktør.

Det er en stor overraskelse.

Det er nyheter som verken Apple Inc (NASDAQ: AAPL) fans eller beundrere av den karismatiske og lunefulle Elon Musk kunne ha forestilt seg selv i sine villeste drømmer.

Og likevel ser det ut til at et av de mest innovative selskapene de siste tiårene og den mest innflytelsesrike og visjonære sjefen i samme periode diskuterte et mulig forretningspartnerskap mellom iPhone-produsenten og SpaceX, rakettoppskytningsselskapet grunnlagt av Musk.

Nyheten ble annonsert av ingen ringere enn milliardæren selv. I et innlegg på Twitter kunngjorde den rikeste mannen i verden at SpaceX og Apple har diskutert en iPhone-satellitttjeneste. I utgangspunktet handlet diskusjonene mellom de to partene om å tilby satellitttilkobling til iPhones ved hjelp av Starlink, satellitt-internetttjenesten som tilbys av SpaceX.

iPhone-teamet er “super smart”

“Vi har hatt noen lovende samtaler med Apple om Starlink-tilkobling,” la teknologimagnaten på Twitter 8. september.

Musk, som ofte har avvist Apples nylige innovasjoner, komplimenterte teknologigiganten: “iPhone-teamet er selvsagt supersmart.”

Han la til at: “Sikkert vil lukking av kobling fra plass til telefon fungere best hvis telefonprogramvare og maskinvare tilpasser seg rombaserte signaler kontra Starlink som rent emulerer mobiltårn.”

Han sa ikke om diskusjonen pågikk.

Apple svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Musks kunngjøring kommer dagen etter at Apple avduket sin satellittkommunikasjonstjeneste i samarbeid med Globalstar, Inc. (GSAT). Tjenesten vil etter hvert tillate brukere å foreta nødanrop over en satellittforbindelse selv når de ikke har mobiltjeneste. Det er begrenset til meldinger i begynnelsen.

Antenner som er kompatible med iPhone vil koble til en satellitt og kommunisere på steder der det ikke er mobiltilkobling. Tjenesten er ment å fungere med en direkte satellittforbindelse (og vil derfor ikke være kompatibel med dagens iPhone-modeller), med behov for å være utendørs og på farten.

Satellittfunksjonalitet vil være gratis med nye iPhones i to år.

“Det er foreløpig forventet at [Apple] vil gjøre tjenestene tilgjengelige for kunder i løpet av fjerde kvartal 2022 (…) Det er ingen sikkerhet for at tjenestelanseringen vil skje,” sa Globalstar i en forskriftsarkivering.

Lang feide

Apple-Globalstar-samarbeidet ligner en kunngjøring gjort i slutten av august av SpaceX og T-Mobile. I henhold til avtalen skal SpaceX tilby en satellittforbindelsestjeneste i avsidesliggende områder der det tradisjonelle mobilnettet ikke er tilstrekkelig.

Partnerskapet er basert på teknologien som tilbys av Starlink som TheStreets Tom Bemis skrev. Starlink, satellittnettverket med lav bane som drives av SpaceX, skal begynne å lansere en ny generasjon satellitter neste år.

“Starlink andre generasjons satellitter vil kunne overføre direkte til mobiltelefonen din,” lovet Musk. “Ingen flere døde soner, i et nøtteskall.”

Tjenesten vil bruke 12 Ghz-spekteret for å tilby en rudimentær forbindelse via et 5G-modem, og den skal lanseres i beta neste år, bare med tekster først.

Det er overraskende å se Musk i diskusjoner med Apple fordi milliardæren og ledere i Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), Musks elbilprodusent, kritiserer hele tiden Apple. I februar sa Franz von Holzhausen, Teslas sjefdesigner, at Apple ikke hadde funnet opp noe på veldig lenge.

“Herregud, jeg har hørt om Apple-produkter. Nå er det som om det ikke er noe å se frem til. Ikke sant!” Franz von Holzhausen fortalte Spike’s Car radio i februar. “Jeg føler at det bare er en fortsettelse. Det er bare en liten foredling av det samme,” sa han. “Inspirasjonsmessig har det vært vanskelig å bli, vet du, supermotivert av det de gjør.”

I mai nølte ikke Musk selv med å angripe Apple ved å ta stilling til den kontroversielle avgiften som produsenten av iPad og Apple-klokken pålegger både salg i app og kjøp i app.

“Apples butikk er som å ha en skatt på 30 % på internett. Definitivt ikke ok,” skrev teknologimagnaten på Twitter 3. mai.