Home » News » Reality er i ferd med å sette inn for GameStop-aksjen

Reality er i ferd med å sette inn for GameStop-aksjen

Milliardær Ryan Cohen tjente stort da han en kort periode investerte i den slitende forhandleren Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY) og hjalp den til å bli en meme-aksje igjen. Nå står han overfor en uten tvil tøffere utfordring med et annet av de originale meme-fenomene: GameStop Corp. (NYSE: GME).

Cohen er styreleder i GameStop Corp. (GME), som vil rapportere resultater for andre kvartal sent onsdag. Analytikere forventer en 7% år-over-år økning i salget – men de spår også et betydelig tap.

Wall Street anslår at GameStop vil gi et netto tap på 115,5 millioner dollar, mer enn det dobbelte av tapet det tok dette kvartalet i fjor. Selskapet bruker aggressivt på lanseringen av sin nye markedsplass for ikke-fungible tokens (NFT), digitale eiendeler som har tatt samleverdenen med storm.

Cohen og GameStop-sjef Matt Furlong, en tidligere Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) leder som begynte i GameStop i 2021, må overbevise en plutselig skeptisk gruppe investorer om at disse investeringene til slutt vil bli til fortjeneste.

Det er mye som står på spill: Andelene i GameStop er ned 35 % så langt i år. Aksjen handles med nesten 65 % av sin 52-ukers høyeste og er mer enn 80 % under den høyeste meme mania-prisen fra januar 2021.

Boom til å ryke

GameStop startet “meme-aksjen”-trenden, og har hatt en spektakulær oppgang de siste to årene takket være kjærlighet fra meme-investeringspublikummet på Reddit – der en hær av individuelle investorer strømmet til selskaper, som GameStop og AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC), som mange store hedgefond satset mot. Disse Reddit-apene, som mange stolt refererte til seg selv, prøvde å bevise at de store Wall Street-firmaene tok feil.

En stund vant meme-investorene: GameStop steg mer enn 220 % i 2020 og nesten ytterligere 700 % i 2021.

Men GameStop har slitt i 2022, selv om de delte aksjen tidligere i år for å senke aksjekursen – noe som i teorien burde ha ført til mer etterspørsel etter GameStop-aksjer fordi de ville vært rimeligere for individuelle investorer.

GameStop har imidlertid noen bemerkelsesverdige fordeler i sin favør.

Salget rundt høytidene bør vanligvis være sterkt ettersom kjøpere ser etter å kjøpe spillkonsoller Microsoft, Sony og Nintendo pluss de nyeste titlene for disse enhetene, sammen med PC-spill. Selskapet hadde mer enn 1 milliard dollar i kontanter ved utgangen av april, en kraftig oppgang fra 695 millioner dollar året før. Og den har bare 35,7 millioner dollar i langsiktig gjeld – så GameStop har penger å bruke på NFT-planene sine.

Likevel står selskapet overfor mange andre utfordringer.

GameStop skilte veier i juli med finansdirektør Mike Recupero, en annen Amazon-veteran som Furlong, som hadde stillingen i bare omtrent et år. Selskapet ga ingen grunn for Recuperos sparking, men i samme kunngjøring avslørte GameStop også permitteringer.

Jenna Owens trakk seg som administrerende direktør i oktober, bare syv måneder etter å ha tatt jobben. Nir Patel, tidligere administrerende direktør i forhandleren Belk, begynte i GameStop som COO i mai – men han og GameStop står nå overfor et søksmål fra hans tidligere arbeidsgiver. Belk saksøker for påstått brudd på en ikke-oppfordringsavtale, og anklager Patel og GameStop for å ansette Belk-arbeidere for roller hos GameStop. Analytikere kan ha spørsmål om dette på telefonkonferansen etter inntjening.

Så GameStops nåværende utsikter er kanskje ikke så grusomme som for Bed Bath & Beyond Inc (BBBY), som er i uro etter butikkstengninger, permitteringer og selvmordet til finansdirektøren, som også er navngitt i et søksmål med anklager om svindel og innsidehandel.

Men GameStop har mange andre hindringer for Cohen og Furlong å stri med når selskapet søker tilbake til sine meme-aksjer.