Home » News » Hvordan liker du dem epler? Stock kan få en iPhone 14 Pop

Hvordan liker du dem epler? Stock kan få en iPhone 14 Pop

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) sin aksje har vært en sitron i år. Aksjene er ned mer enn 10 % så langt i 2022, og Apple handler om lag 15 % under rekordhøyen den nådde i begynnelsen av januar.

Men med nye iPhones som skal avsløres onsdag, vil forventningene til et sterkt høytidssalg – og alle abonnementsinntektene som følger med det – være nok til å snu Apples aksjer fra rød til grønn?

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) har hatt et visst momentum i det siste. Aksjene har steget mer enn 7 % de siste tre månedene. Det er også verdt å merke seg at Apple ikke gjør det like dårlig som det bredere markedet og resten av FAANG-aksjene. Investorer finner trøst i Apples stabile inntektsvekst og sterke balanse, selv i disse turbulente tider.

S&P 500, for eksempel, har falt nesten 18 % i år mens Facebook-eier Meta Platforms Inc (NASDAQ: META), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) og Googles mor Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) har blitt spesielt hardt rammet. Amazon og Alphabet er hver nede på nesten 25 % i 2022, mens Meta og Netflix begge har falt mer enn 50 %.

Investorer ser ut til å satse på at den nyeste serien med iPhones vil føre til solide hopp i fortjeneste for Apple.

Analytikere spår en økning i inntjening per aksje på nesten 9 % for dette regnskapsåret og rundt 6 % for 2023, respektabel avkastning for et så stort selskap som Apple. Teknikgiganten forventes å generere 392,5 milliarder dollar i salg i år og Apple er verdens mest verdifulle selskap, med en markedsverdi på 2,5 billioner dollar.

Selskapet genererer en enorm sum penger fra en ny linje med iPhones etter hvert som eksisterende kunder oppgraderer og noen holdouts bytter fra Android-enheter. Apple henter også inn store penger fra sin lukrative tjenesteenhet, abonnementer på iCloud, Apple Music, Apple TV+ og andre fordeler for iPhone, iPad og Mac-brukere.

“Alle bøllene rundt iPhone 14-oppgraderingssyklusen bør hjelpe Apple på kort sikt,” sa Jordan Kahn, investeringssjef i ACM Funds. Kahn eier Apple i ACM Dynamic Opportunity Fund.

En analytiker tror at flere iPhone-brukere enn vanlig vil se etter en ny enhet etter denne lanseringen. Det er fordi mange kunder ser ut til å ha holdt på iPhones i lengre perioder før de fikk oppgraderinger. (Denne reporteren har hardnakket beholdt sin eldgamle iPhone 8 Plus, delvis av frykt for å miste hjemknappen). Utgivelsen av nye enheter kan be disse brukerne om å endelig oppgradere.

Wedbush Securities-analytiker Daniel Ives bemerket i en rapport at Apples første ordre på 90 millioner iPhone 14-enheter er omtrent flat sammenlignet med hva de hadde bestilt for iPhone 13, selv med «makrostormskyer». Så Apple forventer tydeligvis fortsatt at enhetene deres vil selge selv om forbruksforbruket avtar bredere.

“Dette taler til den underliggende etterspørselshistorien som Apple forventer for denne neste iPhone-utgivelsen med våre anslag om at 240 millioner av 1 milliard iPhone-brukere over hele verden ikke har oppgradert telefonene sine på over 3,5 år,” la Ives til.

Apple drar også nytte av det faktum at det er en aksje som ikke bare er elsket av individuelle investorer, men også av gigantene på Wall Street.

I følge undersøkelser fra markedsstrateger hos Goldman Sachs, var Apple et toppvalg av både verdipapirfond og hedgefond ved slutten av andre kvartal, sammen med andre megacap-teknologiselskaper inkludert Amazon, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) og Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA).

Apple er det sjeldne beistet, en aksje som fortsatt er spennende nok for vekstpublikummet, men som også er attraktiv for verdiinvestorer takket være sin rimelige pris, forkjærlighet for tilbakekjøp av aksjer for å øke inntjeningen og et jevnt voksende utbytte.