Home » News » Applied Materials investerer 4 milliarder dollar i Silicon Valley chipforskningssenter

Applied Materials investerer 4 milliarder dollar i Silicon Valley chipforskningssenter

News Team

Den amerikanske halvlederverktøyprodusenten Applied Materials Inc (NASDAQ: AMAT) sa mandag at de planlegger å bruke opptil 4 milliarder dollar på et forskningssenter i hjertet av Silicon Valley for å fremskynde fremskritt innen halvlederproduksjon.

Senteret, som vil være basert i Sunnyvale, California, vil komme online i 2026 og skape opptil 2000 ingeniørjobber, sa Applied, som er verdens største produsent av verktøyene som brukes til å produsere chips.

Anlegget vil være vertskap for rundt 25 milliarder dollar i forskningsarbeid i løpet av det første tiåret, og trekke sammen ansatte fra forskningsuniversiteter og store brikkeprodusenter som Intel Corp (NASDAQ: INTC), Taiwan Semiconductor Manufacturing Co og Samsung Electronics (OTC: SSNLF) Co Ltd, blant andre.

Kunngjøringen kommer mens USA prøver å bringe tilbake avansert halvlederproduksjon med et mål på 52 milliarder dollar vedtatt i fjor.

Applied Materials sa at det nye anlegget, kalt Equipment and Process Innovation and Commercialization (EPIC) Center, vil være på størrelse med mer enn tre amerikanske fotballbaner. Applied sa at de vil investere i det over syv år og ønsker subsidier fra regjeringen gjennom CHIPS and Science Act.

“Vi kommer absolutt til å gå videre. Omfanget av hvor raskt vi investerer kommer til å være knyttet til myndighetenes insentiver,” sa Gary Dickerson, administrerende direktør i Applied Materials, til Reuters. “Økonomien i dette er overbevisende når det gjelder å akselerere teknologiveikartene for våre kunder og også for Applied.”

Å ta ideer fra forskningsuniversiteter og gjøre dem om til verktøy som brukes i fabrikker kan ta mange år, sa Applied-ledere. Ved å sette universiteter og brikkeprodusenter under ett tak med Applied, håper selskapet å kutte den tiden med nesten en tredjedel ved å la de tre gruppene utføre noe av arbeidet sitt parallelt.

USAs visepresident Kamala Harris forventes å delta på et Applied Materials-arrangement i Silicon Valley som kunngjør senteret, sammen med toppledere fra store brikkeselskaper.

Senioradministrasjonstjenestemenn som orienterte media i forkant av arrangementet sa at handelsdepartementet har mottatt mer enn 300 interesseerklæringer for 39 milliarder dollar-delen av CHIPS-loven for produksjonsincentiver. De sa at detaljer om søknadskrav for 11 milliarder dollar satt av til forskningsfasiliteter vil komme tidlig på høsten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/applied-materials-to-invest-4-billion-in-silicon-valley-chip-research-center/