Home » News » Investorer søker ly i fremvoksende markeder når resesjonsrisikoen rammer USA

Investorer søker ly i fremvoksende markeder når resesjonsrisikoen rammer USA

News Team
“Vi trenger fremvoksende økonomier som kan opprettholde rimelige nivåer av potensiell produksjon og virksomheter som kan skape verdier,” sa Lewis Kaufman.

Investorer planlegger å øke innsatsen i fremvoksende markeder, ifølge den siste Markets Live Pulse-undersøkelsen – et tegn på at aktivaklassen er i ferd med å bli en favoritt for de som er på vakt mot en amerikansk resesjon.

Omtrent 61 % av de 234 pengeforvalterne, analytikerne og traderne som ble spurt, sa at de forventer å øke eksponeringen mot aktiva i utvikling de neste 12 månedene, selv om bekymringen øker for en potensiell nedtur og Federal Reserves vei fremover. Aktivaklassen, sier de, står til å tilby ly hvis sentralbankens kamp mot inflasjonen tipper USA inn i en resesjon.

“Økonomiene i utviklingsland er langt mer motstandsdyktige steder i dag enn de var for 30 år siden, og sentralbankene i EM har i stor grad vært mer ansvarlige for å håndtere økningen i inflasjonen enn den utviklede verden har vært,” sa Justin Leverenz, som administrerer 26 milliarder dollar Invesco Developing Markets Fund, et av verdens mest presterende store fremvoksende aksjefond i år.

“Det er betydelig verdi på tvers av det fremvoksende markedslandskapet,” sa han. “I løpet av de siste 10 årene har ikke bare EM-økonomiene blitt mer motstandsdyktige, de har blitt nesten fullstendig neglisjert av globale investorer.”

Omtrent 49 % av respondentene i undersøkelsen sa at selv om en amerikansk resesjon fører til en nedgang i fremvoksende eiendeler, vil deres underliggende vekst og attraktive verdivurderinger fortsatt hjelpe dem til å overgå modne jevnaldrende.

Malcolm Dorson, pengeforvalter ved Global X Management i New York, sa også at fremvoksende markeder er bedre posisjonert enn store økonomier i kjølvannet av pandemien. Det hjelper visse utviklingsland å unngå den samme typen politikk og stimulans bakrus som truer USA og Europa.

“Vi ser potensialet for at underliggende vekst kan forbedres for EM, verdivurderinger er billige, og EMs langsiktige attraksjon forblir uforminsket,” sa Devan Kaloo, global leder for fremvoksende markeder i abrdn Plc.

Foretrukne eiendeler

Den relative meravkastningen, viser undersøkelsen, vil sannsynligvis komme fra aksjer. Omtrent 41 % av respondentene i undersøkelsen sa at aksjer var det beste investeringsvalget i fremvoksende markeder i løpet av de neste 12 månedene.

I det minste kommer noe av den optimismen ned til relative muligheter. MSCI Emerging Markets Index er bare opp 2,2 % så langt i år, sammenlignet med en økning på 9,2 % i en tilsvarende målestokk for utviklede markedsandeler.

“Vi trenger fremvoksende økonomier som kan opprettholde rimelige nivåer av potensiell produksjon og virksomheter som kan skape verdier,” sa Lewis Kaufman, hvis $3,7 milliarder Artisan Developing World Fund har overgått 99% av USA-baserte likemenn så langt i år.

På geografisk basis samlet respondentene seg også rundt muligheter i Sørøst-Asia. Et flertall av de som svarte sa at regionens eiendeler ville gi best avkastning i fremvoksende markeder på toårsbasis.

“Sørøst-Asia er et av de beste stedene å være for langsiktige investorer,” sa Aninda Mitra, en makro- og investeringsstrateg ved BNY Mellon Investment Management i Singapore. “Det er en merittliste med god makrostyring, bedre demografi og en jevnt økende strøm av utenlandske direkteinvesteringer.”

Veksten der normaliseres etter hvert som Kinas økonomi gjenåpnes og produksjonen utvides, ifølge Alexander Davey, global kapasitetssjef for aktive aksjer i HSBC Asset Management. Goldman Sachs Group Inc. pekte i mellomtiden på muligheter i bankaksjer fra Thailand.

Av de som svarte på Bloombergs undersøkelse, som gikk fra 15. til 19. mai, var omtrent 65 % basert i Europa eller Nord-Amerika. Omtrent 19 % sa at de var basert i Asia. Flertallet av respondentene identifiserte seg som porteføljeforvaltere, detaljinvestorer eller strateger.

Hva du skal se

  • Tyrkias sentralbank vil trolig holde sin én ukes reporente på 8,5 %, ifølge Bloomberg Economics, foran nasjonens avrenningsvalg 28. mai. Liraen svekket seg så mye som 4,1 % til rekordhøye 20 per dollar tidlig mandag, før paring tap
  • Sør-Afrikas sentralbank forventes å heve styringsrenten, mens Indonesias sentralbank forventes å holde politikken stabil.
  • Brasils KPI-utskrift fra midten av mai vil sannsynligvis vise at inflasjonen er motstandsdyktig, ifølge Bloomberg Economics
    • Traders vil også se etter en mulig avstemning i underhuset om den nye finansregelen
  • I Kina vil kommersielle banker sannsynligvis holde prime-rentene på lån stabile etter at People’s Bank of China holdt sin egen styringsrente

Singapore og Malaysia vil gi ut inflasjonsrapporter

Source: https://buystocks.co.uk/news/investors-seek-shelter-in-emerging-markets-as-recession-risk-hits-us/