Home » News » Armandeler faller ettersom lunken prognose fjerner AI-optimismen.

Armandeler faller ettersom lunken prognose fjerner AI-optimismen.

News Team

Aksjene i Arm Holdings falt 8 % i førmarkedshandelen på torsdag da brikkedesignerens lave årlige inntektsprognose kjølte noe av entusiasmen rundt aksjen etter det AI-drevne hoppet de siste månedene.

Veddemål på at Arm vil dra nytte av en økning i AI-databehandling har doblet brikkeprodusentens aksjekurs siden det første offentlige tilbudet i september i fjor, og gir den en markedsverdi på rundt 110 milliarder dollar.

“Dette er et typisk tilfelle av at ARM ikke er i stand til å leve opp til økte forventninger,” sa CFRA Research-analytiker Angelo Zino, og la til at Arms virksomhet er åpenlyst avhengig av smarttelefonmarkedet, som nylig har vist langsommere vekst.

UK-baserte Arm, som tjener ved å lisensiere brikkedesignene og royalties, har ekspandert til datasentermarkedet der operatører ønsker å bygge brikkene sine for å drive nye AI-modeller og redusere avhengigheten av den dominerende leverandøren Nvidia.

“AI-etterspørselen (etter Arms teknologi) vil ta litt tid å vokse inn i inntektsmiksen for å absorbere denne svakheten (fra smarttelefonmarkedet),” sa Tejas Dessai, en forskningsanalytiker ved Global X ETFs.

Den britiske brikkedesigneren sa at de forventet en helårsinntekt mellom 3,8 milliarder dollar og 4,1 milliarder dollar, hvor midtpunktet falt litt under konsensusanslaget på 3,99 milliarder dollar, ifølge LSEG-data.

Inntektene i marskvartalet og prognosene for inneværende kvartal var imidlertid over forventningene.

Minst to analytikere kuttet prismålet sitt på Arm, hvis chipdesign driver nesten alle smarttelefoner i verden.

Arm-aksjer handles til 64,68 ganger 12-måneders terminfortjenesteestimater, betydelig høyere enn medianen i bransjen på 19,95, ifølge LSEG-data.

Aksjene til Nvidia (NVDA) og Advanced Micro Devices (AMD) falt omtrent 1 % hver i førmarkedshandelen torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/arm-shares-fall-as-tepid-forecast-takes-shine-off-ai-optimism/