Home » News » Asiatiske aksjer faller når teknologisk rally avkjøles; Japan skalerer nye topper

Asiatiske aksjer faller når teknologisk rally avkjøles; Japan skalerer nye topper

News Team

De fleste asiatiske aksjer trakk seg tilbake på mandag ettersom vedvarende bekymringer over høyere renter førte til noe profitttaking i teknologiaksjer mens japanske markeder nådde nye rekordtopper foran viktige inflasjonsdata.

Teknikkaksjer ble rammet av en stor grad av profitttaking etter en sterk oppgang den siste uken, da optimismen over kunstig intelligens nå så ut til å avta. En dempet økt på Wall Street på fredag ga også middels pekepinner, med amerikanske aksjefutures som beveget seg lite på mandag etter å ha nådd rekordhøye.

Forventningen om en rekke viktige økonomiske målinger denne uken, spesielt flere signaler om amerikansk inflasjon og renter, holdt også risikoviljen stort sett dempet.

Kinesiske aksjer trekker seg tilbake når rebound-rallyet stopper; PMI-er ventet

Kinas Shanghai Shenzhen CSI 300 og SSEC-indekser falt henholdsvis 0,6 % og 0,5 % på mandag, og trakk seg tilbake fra to- og tre-måneders høyder da et nylig tilbakeslagsrally nå så ut til å gå tom.

Hong Kongs Hang Seng-indeks falt 0,6 %, og trakk seg også tilbake fra en nesten tre måneders høy.

Beijing hadde rullet ut en rekke monetære stimuleringstiltak, samtidig som de strammet inn sitt regulatoriske grep på aksjemarkedene for å bidra til å styrke investortilliten. Flyttingen hadde gitt noen resultater, med Kinas referanseindekser som steg kraftig fra flere år laveste gjennom det meste av februar.

Men kinesiske markeder står overfor en ny test denne uken, fra viktige innkjøpssjefs indeksdata for februar, som kommer på fredag. Lesingen forventes å gi flere pekepinner på en økonomisk bedring i Asias største økonomi.

Bredere asiatiske aksjer trakk seg tilbake ettersom et teknisk rally ble avkjølt. Sør-Koreas KOSPI falt 0,5 %, mens Australias ASX 200-indeks handlet sidelengs.

Futures for Indias Nifty 50-indeks pekte på en mildt sagt svak åpning, selv om indeksen forble i sikte av rekordhøye treff i forrige økt.

Japanske aksjer nådde rekordhøye, KPI-inflasjonsdata på trykk

Japanske aksjer var viktige avvikere i Asia på mandag, og utvidet de siste oppgangene til å nå rekordhøye.

Nikkei 225 steg så mye som 0,7 % til rekordhøye 49 420,0 poeng, mens den bredere TOPIX-indeksen la til 0,8 % og var på rekordhøye 2 686,27 poeng.

Gevinster i Japan holdt noen elementer av innhenting av handel etter at lokale markeder var stengt for en lang helg. Men mandagens oppgang var også en forlengelse av en langvarig oppgang i japanske aksjer, på AI-drevet styrke i lokale teknologi- og chipmaking-aksjer, samt forventninger om at Bank of Japan vil forbli ultra-due i lengre tid.

Inflasjonsdata for konsumprisindeksen som kommer på tirsdag forventes å vise at inflasjonen faller innenfor BOJs 2% årlige mål, noe som gir sentralbanken enda mindre drivkraft til å stramme inn politikken aggressivt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-dip-as-tech-rally-cools-japan-scales-new-peaks/