Home » News » JPMorgan kutter Nutrien-aksjer, med henvisning til sårbarhet for maispriser

JPMorgan kutter Nutrien-aksjer, med henvisning til sårbarhet for maispriser

News Team

Fredag tok JPMorgan et avgjørende grep ved å nedgradere aksjene til Nutrien Ltd. (NYSE: NTR), et stort landbruksselskap, fra nøytral til undervekt. Firmaet justerte også Nutriens prismål, og brakte det ned til $48,00 fra forrige $58,00.

Nedgraderingen kommer når JPMorgan observerer sammenhengen mellom nordamerikanske landbruksselskaper og innenlandske maispriser. Firmaet fremhevet at mens andre selskaper i sektoren har en viss dynamikk som kan skjerme dem fra markedssvingninger, virker Nutrien mer utsatt for potensielle nedturer i kornprisene.

Analytikeren påpekte den unike posisjonen til andre selskaper innen landbrukssektoren. Mosaic, for eksempel, drar nytte av sin fosfatvirksomhet, som har hatt økt styrke på grunn av et fall i Kinas fosfateksport som fører til høyere priser. Tilsvarende er CF Industries Holdings (NYSE: CF), Inc. påvirket av europeiske naturgasspriser, og Corteva (NYSE: CTVA) opplever en positiv inntjeningsdynamikk på grunn av høyere frøpriser. FMC Corporation (NYSE: FMC) har allerede sett en betydelig korreksjon i aksjekursen.

Begrunnelsen bak nedgraderingen av Nutriens aksjer er basert på forventningen om at kornprisene ikke kan falle. Dette, kombinert med en sannsynlig nedgang i Nutriens EBITDA, kan begrense oppsidepotensialet for selskapets kapitalvekst, ifølge JPMorgans analyse.

Investorer og markedsovervåkere har nå et revidert syn på Nutriens aksje, som reflektert av JPMorgans oppdaterte rating og kursmål. Firmaets vurdering tyder på at Nutriens aksjer kanskje ikke vil klare seg like bra i dagens markedsmiljø sammenlignet med noen av sine jevnaldrende innen landbrukssektoren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/jpmorgan-cuts-nutrien-stock-rating-citing-vulnerability-to-corn-prices/