Home » News » Aksjer soler seg i teknologimani, Nvidia-boom

Aksjer soler seg i teknologimani, Nvidia-boom

News Team

Globale aksjemarkeder er på kurs på fredag for en uke med heftige oppganger, da AI-kjære Nvidias fantastiske resultater utløste en bølge av rekordhøyder fra Asia til Europa og USA, mens yenen pleiet tap på en rekke valutaer.

Europeiske markeder pekte på høyere åpninger med EUROSTOXX 50-futures opp 0,1 % og FTSE-futures som steg 0,2 %. Amerikanske futures var stort sett flate.

Nvidia (NASDAQ: NVDA) steg 16,4 % over natten, og la til en rekordhøy markedsverdi på 277 milliarder dollar. Selskapets resultater overladet et globalt AI-ledet rally i teknologiaksjer, og drev S&P 500, Dow Jones Industrials, Europas STOXX 600 og Japans Nikkei-aksjegjennomsnitt til rekordhøye nivåer.

Japan er stengt for en helligdag på fredag, men Nikkei-futures steg nesten 1 %, noe som tyder på at japanske aksjer vil forlenge rekordløpet neste uke.

Noen regionale teknologiaksjer tok en pust i bakken etter et fantastisk rally denne uken, men MSCI Asia-Pacific ex-Japan IT-indeksen steg fortsatt med 0,3 % til det høyeste nivået siden mars 2022.

Sør-Koreas Hynix, verdens nest største minnebrikkeprodusent som regner Nvidia som en nøkkelklient, steg 2,2 % og Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd steg 1 %. Global X Asia semiconductor ETF var opp 0,9 %.

“Nvidia-effekten har revet gjennom globale aksjemarkeder og gitt frisk vind til markeder som så illevarslende ut til en nedtrekk på 3-5%,” sa Chris Weston, forskningssjef ved Pepperstone i Melbourne.

«Tenk på at Nvidia holder sin etterlengtede GTC (teknologi)-konferanse 18. mars – hvor de sannsynligvis vil oppdatere markedet om nye produkter og innovasjoner – så tilbaketrekkingen i aksjen bør være grunn, og vi kan se kjøpere presse prisen høyere inn i det. begivenhet,” sa han.

MSCIs bredeste indeks for aksjer i Asia-Stillehavsområdet utenfor Japan viste tidlig oppgang til å være opp 0,2 % og var på vei mot en ukentlig oppgang på 1,3 %.

Kinesiske aksjer vinglet mellom oppgang og tap. Shanghai Composite-indeksen steg over den psykologisk viktige 3000-punktsgrensen før den trakk seg tilbake for å handle 0,3 % høyere. Den er opp 4,6 % for uken og har hoppet rundt 10 % fra fem års laveste nivå for mer enn to uker siden.

Hong Kongs Hang Seng-indeks falt 0,2 prosent.

Data viste fredag at Kinas nye boligpriser falt for den syvende måneden i januar, noe som gjorde sentimentet skjørt ettersom beslutningstakeres forsøk på å gjenopprette tilliten til den gjeldstyngede sektoren slet med å finne frem.

Shane Oliver, sjeføkonom i AMP, sa at markedene generelt har vært motstandsdyktige selv når globale sentralbanker presset tilbake mot håp om tidlige rentekutt.

“Jeg tror markedene på en måte kommer til synet “vel, kanskje vi får rentekuttene”. De er kanskje ikke så mye som vi trodde, og de kan bli senere, men hvis den økonomiske aktiviteten fortsatt er god, så er det Ikke et problem.”

En Reuters meningsmåling viste at det nylige oppgangen i globale aksjer hadde litt lenger å gå, men de var delt i om det ville bli en korreksjon i løpet av de neste tre månedene.

Den innflytelsesrike Fed-guvernøren Christopher Waller sa torsdag at politikere bør vente minst et par måneder til for å se om inflasjonen virkelig er på vei tilbake til målet.

Rentemarkedene fortsatte å redusere amerikansk politikk som lettet forventningene på bakgrunn av sterke amerikanske økonomiske data. Arbeidsledighetskravene falt, boligsalget steg til fem måneders høyde selv om ekspansjonen i næringsaktiviteten falt litt.

Det første Fed-kuttet er nå fullt priset inn for juli, og bare 80 basispunkter for lettelser gjenspeiles i årets kurve.

Cash Treasuries-markedet er stengt på fredag, men over natten steg den 10-årige Treasury-renten til en tremåneders høyeste på 4,3540%.

I valutamarkedet var yenen lite endret på 150,59 per dollar fredag, over 150-nivået som muligens kunne trekke japansk intervensjon for å bremse valutaens nedgang.

Yenen har imidlertid fått juling mot et bredt spekter av valutaer ettersom investorer satser på at Bank of Japan vil holde pengepolitikken imøtekommende selv etter endt negative renter.

Den australske dollaren og kiwi-dollaren nådde ni års høyder på yenen over natten og nådde sist 98,89 og 93,33 yen. Euroen svevde på 162,96 yen, og nærmet seg det høyeste i 15 år på 164,30.

Oljeprisen falt etter å ha klatret på forsyningsfrykt da fiendtlighetene i Rødehavet ikke viste tegn til å avta. En stor økning i amerikanske råoljelagre veide også. [O/R]

Brent falt 0,5 % til 83,23 dollar, mens amerikansk olje falt 0,6 % til 78,17 dollar per fat.

Spotgullprisen var flat på $2.022,22.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-bask-in-tech-mania-nvidia-boom/