Home » News » China Stock Rally tar pusten mens handelsmenn veier støttetrinn

China Stock Rally tar pusten mens handelsmenn veier støttetrinn

News Team

Kinesiske aksjer fluktuerte da handelsmenn tok oversikt over de siste tiltakene for å stabilisere markedene midt i vedvarende økonomisk risiko.

Referanseindeksen CSI 300-indeksen var opp 0,3 % ved handelspausen midt på dagen etter å ha svingt mellom gevinster og tap. Hvis det ender torsdag høyere, vil måleren se en åtte økter fremgang, den lengste seiersrekka siden juli 2020. I Hong Kong klatret Hang Seng China Enterprises Index så mye som 0,6 %.

Beijing har tydd til noe kontroversielle tiltak, inkludert restriksjoner på nettosalg av aksjer, noe som understreker myndighetenes desperasjon etter å gjenopplive aksjemarkedet på 8,7 billioner dollar. Mens denne månedens opptur antyder at trinnene – som inkluderer sannsynlige aksjekjøp av statlige midler og en nedbryting av kvanthandel – har satt et gulv under ruten, ser mange på det som et teknisk oppsving som kan avta hvis støtter taper.

Kina har forbudt store institusjonelle investorer fra å redusere aksjebeholdning ved åpning og slutt på hver handelsdag, rapporterte Bloomberg onsdag. Et slikt strammet grep om handelsaktivitet risikerer å snu populære strategier brukt av hedgefond og andre institusjonelle investorer, og kan ytterligere fremmedgjøre utenlandske fond som allerede har forlatt markedet i hopetall.

“På kort sikt bør disse grepene i det minste stoppe den nedadgående spiralen i markedet,” sa Kerry Goh, investeringssjef i Kamet Capital Partners Pte. “Maskinstyrte, store og raske transaksjoner bør begrenses slik at vi ikke forårsaker et uventet krasj.”

Utenlandske fond la til 1,6 milliarder yuan (222 millioner dollar) av onshore-aksjer gjennom handelsforbindelsene med Hong Kong fra midten av torsdagen, og økte beholdningen igjen etter å ha hentet inn mer enn 13 milliarder yuan i forrige økt.

Aksjeruten for noen uker siden ble forsterket av kvantfond som tråkket ut av posisjonen, ifølge en analyse av Man Groups fondsforvalter Ziang Fang, som sa i et notat denne uken at avviklingen av disse posisjonene var så massiv at det ansporet små- cap aksjer å underprestere med en historisk margin.

Beijing har også begynt å utarbeide en lov for å fremme utviklingen av den private sektors økonomi. Loven vil fokusere på “kjerneanliggender” til private selskaper, inkludert å beskytte deres eiendomsrettigheter og garantere entreprenørers interesser, rapporterte statlige medier.

Likevel, økende kortinteresse i Kina og Hong Kong-aksjer midt i denne månedens markedsopptrend antyder at investorenes sentiment i gjennomsnitt fortsatt er forsiktig, skrev Morgan Stanley-strategene inkludert Gilbert Wong og Laura Wang i et notat, som siterer IHS Markit-data.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-stock-rally-takes-breather-as-traders-weigh-support-steps/