Home » News » Nvidia stiger etter at selskapet erklærte at AI har truffet “Tipping Point”

Nvidia stiger etter at selskapet erklærte at AI har truffet “Tipping Point”

News Team

En oppgang i globale aksjer er satt til å utvide seg til Europa etter at Nvidias salgsprognose for utblåsning bekreftet investorenes overbevisning i teknologi- og halvlederselskaper midt i en boom i generativ AI-bruk.

Europas Stoxx 50-futures steg nesten 0,9 %, og fulgte en lignende oppgang i asiatiske aksjer og amerikanske aksjefutureskontrakter. Japanske aksjer steg opp, med Nikkei 225-indeksen som stengte på et rekordhøyt nivå sist oppnådd i 1989, drevet av oppgang i teknologiaksjer og produsenter av brikkeutstyr.

“Etter noen nylige konsolideringer er Nvidias inntjening bare den perfekte katalysatoren for japanske aksjer for å nå rekordhøyder,” sa Charu Chanana, strateg i Saxo Capital Markets. “Strukturell medvind fra geopolitikk til bedriftsreformer, så vel som en svak yen, fortsetter å antyde at japanske aksjer er en historie der makro møter momentum og en topp er fortsatt ganske langt,” sa hun.

Aksjer steg også i Sør-Korea, Taiwan og Kina, med en målestokk for asiatiske aksjer som steg til sitt høyeste nivå på nesten to år.

Amerikanske aksjefutures økte i asiatisk handel etter Nvidias resultater. Teknologiselskapets aksjer steg så mye som 11 % i post-markedshandelen etter at det sa at inntektene i første kvartal sannsynligvis ville nå 24 milliarder dollar, over tidligere estimater på rundt 22 milliarder dollar.

Resultatene ble forventet å gi en katalysator for globale aksjer, og holdt løftet. Nvidias Asia-baserte leverandører SK Hynix Inc hoppet til 24-årshøyden, mens Advantest Corp slo rekord.

“Som Nvidia går, så går markedet,” sa Kim Forrest, investeringssjef i Bokeh Capital Partners LLC. “Og det ser ut til at resultatene er gode nok. Det bekrefter fortellingen om at AI kommer til å fortsette å være sterk i overskuelig fremtid. Denne fortellingen støttet markedene i fjor, hvorfor ville den ikke gjøre det samme i år?»

Aksjer på fastlands-Kina er på vei mot den lengste oppgangen siden 2020 etter en rekke nylige tiltak iverksatt av myndighetene for å stabilisere markedet og støtte investorsentimentet. CSI 300 og Hang Seng-indeksen klatret etter hvert som verdipapirregulatoren strammet grepet om markedet etter en ordre som forbyr store institusjonelle investorer å redusere aksjebeholdningen ved åpningen og slutten av hver handelsdag, ifølge folk som er kjent med saken.

“Vi tror regjeringen vil fortsette sin støttende politikk, som har en positiv ringvirkning for Asia,” sa Yifan Hu, regional CIO og leder for Asia Pacific makroøkonomi ved UBS Wealth Management til Bloomberg TV. “For Asia vil BNP-veksten være bedre enn i fjor sammenlignet med resten av verden.”

Asiatiske investorer gjenoppdaget sin optimisme, sett mot slutten av 2023, da de ser ut til å overvinne januars tap denne måneden, styrket av oppgang i Kina og oppgang i Japan. Forventninger om forbedring i teknologiinntekter ledet av chipmakere i regionen har også bidratt til appellen til kontinentets aksjer.

Dollaren falt mot Group-of-10-valutaer. Yenen var stort sett uendret på rundt 150 per dollar, mens won parret oppgangen etter kommentarer fra Bank of Koreas guvernør Rhee Chang-yong etter sentralbankens beslutning om å la styringsrenten være uendret.

Statsobligasjoner var stabile i handelen i Asia etter et salg av onsdag som presset den 10-årige renten fem basispunkter høyere. Salgspresset ble sett på tvers av kurven, og fulgte et salg på 16 milliarder dollar av 20-årige obligasjoner og utgivelsen av møtereferater fra Federal Reserve som avslørte forsiktighet med å kutte renten.

Richmond Fed-sjef Thomas Barkin fremhevet vedvarende prispress i sektorer som bolig, selv om den overordnede inflasjonen faller. Fed-guvernør Michelle Bowman presset i mellomtiden tilbake mot utsiktene til forestående kutt.

Senere torsdag er de økonomiske dataene som skal offentliggjøres, inkludert inflasjon og PMI-er i eurosonen, så vel som amerikanske førstegangskrav og boligsalg.

Andre steder har Nestle SA spådd en nedgang i inntektsveksten ettersom å lette inflasjonen vil se det avta på prisøkninger for å øke forbruket, mens Mercedes-Benz Group AG sa at de forventer at avkastningen vil falle i år på grunn av avtagende global økonomi.

West Texas Intermediate-olje økte til en økning på 1,1 % onsdag og klatret over $78 per fat, støttet av innstramming av fysiske forsyninger. Gull klatret over $2,029 per unse. Bitcoin stabiliserte seg etter et fall onsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-surges-after-company-proclaims-ai-has-hit-tipping-point/