Home » News » Asiatiske aksjer stiger etter hvert som Fed-satsene på renteøkninger avtar; Kina-data på trykk

Asiatiske aksjer stiger etter hvert som Fed-satsene på renteøkninger avtar; Kina-data på trykk

News Team

De fleste asiatiske aksjer steg kraftig på mandag da svakere enn ventet amerikanske lønnsdata fremmet forventningene om at Federal Reserve var ferdig med sin renteøkningssyklus, mens fokus også ble rettet mot kommende økonomiske målinger fra Kina.

Regionale aksjer har vært på en tåre siden torsdag, etter at Fed ga noe mindre haukiske signaler enn markedene hadde fryktet, og økte forventningene om slutt på flere oppganger.

Men svakere enn forventet lønnsdata på fredag var den største talsmannen for denne ideen, gitt at den signaliserte avkjøling i det amerikanske arbeidsmarkedet, som har vært et stort smertepunkt for Fed.

Wall Street-indeksene steg etter fredagens avlesning, og ga en positiv innledning til asiatiske aksjer på mandag. Traders priset inn en større sjanse for ikke flere renteøkninger fra Fed, og at sentralbanken vil begynne å kutte renten innen midten av 2024.

Teknologitunge indekser var de beste resultatene for dagen, og fulgte en vedvarende nedgang i dollaren og amerikanske statsobligasjoner. Sør-Koreas KOSPI steg 2,7 % til et over to ukers høydepunkt.

Japanske Nikkei 225 hoppet med 2,2 %, og fikk også støtte fra data som viste at landets tjenestesektor vokste mer enn forventet i oktober. Nikkei var på over én måneds høyde, og var satt til en fjerde økt på rad med oppgang etter at Bank of Japan også slo en dueaktig tone forrige uke.

Viktige japanske bedriftsinntekter, fra SoftBank Group Corp. (TYO:9984) og Sony Corp (TYO:6758), er også på tap denne uken.

Australias ASX 200 steg 0,3 %, og krysset 7000-nivået for første gang på over to uker.

Tungvektsbankaksjer var blant de største økningene til ASX, med Westpac Banking Corp (ASX: WBC) opp 3,3 % etter å ha oppnådd et hopp på 26 % i årsresultatet og annonsert et tilbakekjøp av aksjer på 975 millioner dollar.

Men bredere oppgang i australske aksjer var noe begrenset i påvente av et møte i Reserve Bank of Australia på tirsdag. Sentralbanken er allment forventet å heve renten med 25 basispunkter, etter en oppgang i inflasjonen det siste kvartalet.

Futures for Indias Nifty 50-indeks pekte på en positiv åpning etter at styrke i teknologiaksjer drev indeksen til et to ukers høydepunkt fredag.

Kinesiske aksjer stiger før handel, inflasjonsdata

Kinas Shanghai Shenzhen CSI 300 steg 0,7 %, mens Shanghai Composite-indeksen økte med 0,5 %. Hong Kongs Hang Seng-indeks hoppet 1,5 %, hovedsakelig støttet av tungvektsteknologiaksjer.

Fokus denne uken er på viktige handels- og inflasjonsavlesninger fra Asias største økonomi, som forventes å gi mer innsikt i en treg økonomisk oppgang.

Dataene kommer etter en rekke svake avlesninger for forretningsaktivitet fra Kina for oktober, som sterkt svekket sentimentet mot lokale markeder.

Men den økonomiske svakheten forventes også å tiltrekke seg flere stimuleringstiltak fra Beijing, med regjeringen som nylig kunngjorde en obligasjonsutstedelse på 1 billion yuan (140 milliarder dollar) i fjerde kvartal.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-surge-as-fed-rate-hike-bets-recede-china-data-on-tap/