Home » News » Asiatiske aksjer stiger på grunn av nedgang i inflasjonen i USA og robuste Kina-data

Asiatiske aksjer stiger på grunn av nedgang i inflasjonen i USA og robuste Kina-data

News Team

Asiatiske markeder opplevde en betydelig oppgang etter en amerikansk regjeringsrapport som antydet en nedgang i inflasjonen, noe som kan signalisere en pause i Federal Reserves serie med aggressive renteøkninger. Disse optimistiske utsiktene ble styrket av sterke detaljhandels- og industritall fra Kina, noe som lettet bekymringen over landets økonomiske oppgang.

Tirsdag steg Hang Seng-indeksen 2,2 % for å nå sin beste to-ukers gevinst på 17 784,30, drevet av gevinster i banker som HSBC (LON:HSBA), opp med 0,6 %, og utviklere som Sun Hung Kai Properties med en økning på 3 %. Tech-indeksen så også en bemerkelsesverdig oppgang på 2,5 %.

Den positive trenden fortsatte inn onsdag, med Hang Seng-indeksen som utvidet sin månedlige oppgang til 4 %, til tross for et fall på nesten 10 % tidligere på året. Denne oppgangen ble støttet av imponerende prestasjoner fra de store teknologiselskapene Tencent (HK:0700) og JD (NASDAQ:JD.com, som så aksjene deres stige foran deres kvartalsvise resultatrapporter. Alibaba (NYSE: BABA) Groups aksjer steg med 4,3 %, og Meituan steg med 3,4 %. I tillegg steg Trip.coms aksje med 3,6 %.

Kinas detaljhandel overgikk forventningene, og hoppet med 7,6 %, mens industriproduksjonen vokste med 4,6 %, ifølge data fra National Bureau of Statistics. Disse tallene tyder på en mer robust økonomisk helse enn tidligere antatt.

Som svar på denne utviklingen gikk også andre asiatiske aksjemarkeder frem; Japanske Nikkei 225 økte med 1,8 %, Sør-Koreas Kospi steg med 2 %, og Australias S&P/ASX 200 steg med 1,5 %. Shanghai Composite Index la til en beskjeden oppgang på 0,5 %.

For å støtte likviditeten injiserte Kinas sentralbank et betydelig beløp på 1,45 billioner yuan i banksystemet gjennom en utlånsfasilitet på mellomlang sikt, tilsvarende omtrent 200 milliarder dollar.

Investorer har ønsket disse tegnene på lettelse av inflasjonspresset og fornyet kraft i den kinesiske økonomien velkommen, noe som kan føre til et mer stabilt globalt finansmiljø i de kommende månedene.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rally-on-us-inflation-slowdown-and-robust-china-data/