HomeNewsAustralia krever at Apple, Meta, Microsoft deler tiltak mot misbruk, truer med bøter

Australia krever at Apple, Meta, Microsoft deler tiltak mot misbruk, truer med bøter

News Team

En australsk tilsynsmyndighet sendte juridiske brev til Facebook-eier Meta Platforms Inc (NASDAQ: META), Apple Inc (NASDAQ: AAPL) og Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) og krevde at de skulle dele sine strategier for å stemple ut barnemisbruksmateriale på plattformene deres eller straffes med bøter.

e-Safety Commissioner, et organ satt opp for å beskytte internettbrukere, sa at de brukte lover som trådte i kraft i januar for å tvinge teknologigigantene til å avsløre tiltak de tok for å oppdage og fjerne misbruksmateriale innen 28 dager. Hvis de ikke gjorde det, ville selskapene stå overfor en bot på A$555 000 ($383 000) per dag.

Trusselen understreker Australias harde tilnærming til å regulere Big Tech-firmaer siden 2021, som så langt har inkludert lover som tvinger dem til å betale medier for å vise innholdet deres, og lover som får dem til å utlevere detaljer om anonyme kontoer som legger ut ærekrenkende materiale.

Internett-firmaene har i mellomtiden vært under press over hele verden for å finne en måte å overvåke krypterte meldings- og strømmetjenester for materiale om overgrep mot barn uten å krenke brukernes personvern.

«Denne aktiviteten er ikke lenger begrenset til skjulte hjørner av det mørke nettet, men er utbredt på de vanlige plattformene vi og barna våre bruker hver dag,» sa kommissær Julie Inman Grant i en uttalelse.

«Når flere selskaper beveger seg mot krypterte meldingstjenester og distribuerer funksjoner som livestreaming, er frykten at dette forferdelige materialet vil spre seg ukontrollert på disse plattformene,» la hun til.

En talsperson for Microsoft, som eier videosamtaletjenesten Skype, sa at selskapet hadde mottatt brevet og planla å svare innen 28 dager.

En talsperson for Meta, som også eier meldingstjenesten WhatsApp, sa at selskapet fortsatt gjennomgikk brevet, men fortsatte å «proaktivt engasjere seg med eSafety Commissioner om disse viktige spørsmålene».

Apple, som eier videomeldingstjenesten FaceTime, meldingstjenesten iMessage og bildelagringstjenesten iCloud, svarte ikke umiddelbart på en e-post som søkte kommentarer.

eSafety Commissioner refererte til tall levert av US National Center for Missing & Exploited Children, som sa at det i år hadde mottatt 29,1 millioner rapporter om barnemishandlingsmateriale fra internettselskaper, hvorav bare 160 var fra Apple mens 22 millioner var fra Facebook.

($1 = 1,4499 australske dollar).