Home » News » Bank of England øker rentene: derfor stiger FTSE 100

Bank of England øker rentene: derfor stiger FTSE 100

Bank of England hevet rentene igjen, men FTSE 100-indeksen blinket ikke. Så hvorfor reagerte britiske aksjer positivt på sentralbankens renteøkning?

Etter at Federal Reserve i USA hevet renten i går, var det på tide for Bank of England å gjøre det samme i dag. Det leverte på markedets forventninger, og nå har renten i Storbritannia nådd 0,75 % .

Akkurat som det skjedde i går med amerikanske aksjer som steg etter en renteøkning, skjedde det samme i dag med britiske aksjer. FTSE 100 steg på nyhetene, og handlet nær de daglige toppene.

Så hva fikk investorer til å kjøpe britiske aksjer etter ytterligere sentralbankstramninger?

Bank of England usikker på ytterligere innstramming

Hovedårsaken til at aksjene rykket opp etter nok en renteoppgang, er at Bank of England signaliserte at det er usikkert om ytterligere innstramming er hensiktsmessig. Nyheten kom som en overraskelse fordi markedet har priset inn ytterligere renteøkninger, og dermed steg de britiske aksjene, som reflektert av FTSE 100-indeksen.

Bullish flaggmønster antyder at ytterligere oppside er mulig for FTSE 100-indeksen

Når vi snakker om FTSE 100, handler den over den øvre kanalen til et mulig bullish flaggmønster. Det målte trekket, sett nedenfor i oransje, peker på mye høyere nivåer.

Med andre ord, med over 7 230 poeng, ser FTSE 100 bullish ut med et kursmål på rundt 400 poeng projisert fra den øvre kanten av det bullish flagget. Hvis det bullish scenarioet forblir gyldig i dagene som kommer, kan vi si at Bank of Englands beslutning om å øke renten ytterligere ikke hadde noen innvirkning på aksjemarkedet.

For å oppsummere, ser dagens britiske aksjereaksjon på Bank of Englands renteøkning ut lik det de amerikanske aksjene gjorde i går etter at Federal Reserve startet en innstrammingssyklus. Renteøkningene var med andre ord mer enn priset inn, og de overrasket ikke markedsaktørene i det hele tatt.