Home » News » Bank of England vil sannsynligvis opprettholde renten midt i inflasjonskrisen

Bank of England vil sannsynligvis opprettholde renten midt i inflasjonskrisen

News Team

Bank of England (BoE) forventes å holde renten stabil på 5,25 %, ettersom Storbritannia sliter med hardnakket inflasjon, en levekostnadskrise og økende oljepriser på grunn av Israel-Hamas-konflikten. Denne avgjørelsen er i tråd med lignende handlinger tatt av Federal Reserve i USA og Den europeiske sentralbanken i eurosonen, begge rettet mot å styre sine respektive økonomier midt i globalt finansielt press.

BoEs forventede avgjørelse kommer etter 14 påfølgende renteøkninger, fra et rekordlavt nivå på 0,1 % ved utgangen av 2021. Denne serien med økninger ble stoppet i september, og markerte en pause i sentralbankens innstrammingspolitikk. Til tross for disse økningene som fører til høyere tilbakebetaling av lån og øker belastningen på økonomien, spår eksperter fra Hargreaves Lansdown (LON:HRGV) en ny rentepause.

Inflasjonen i Storbritannia har vært en betydelig bekymring, og nådde en topp i 41 år på 11,1 % etter Russlands invasjon av Ukraina, som førte til økninger i energiprisene. Selv om den siden har redusert til 6,7 %, er den fortsatt den høyeste blant G7-nasjoner og utgjør en potensiell resesjonstrussel, til tross for at lønnsveksten overstiger inflasjonen og den økonomiske veksten registrert i Q1 og Q2. Andre faktorer som store arbeiderstreiker og fallende detaljhandel har også bidratt til økonomisk usikkerhet.

Rabobank-analytikere antyder at sentralbankene kan håpe at rentene har toppet seg, men vedvarende inflasjon kan tvinge til ytterligere tiltak. Med Federal Reserve som opprettholder amerikanske renter på en 22-års høy for et annet møte, og den europeiske sentralbanken fryser lånekostnadene i eurosonen etter ti påfølgende opptrappinger, er det klart at håndtering av inflasjon fortsatt er en prioritet for globale økonomiske ledere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/bank-of-england-likely-to-maintain-interest-rate-amid-inflation-crisis/