Home » News » Berkshire Hathaway oppnår 500 000 dollar per aksje

Berkshire Hathaway oppnår 500 000 dollar per aksje

Aksjene til Berkshire Hathaway nådde et nytt all-time high da selskapet utnyttet den pågående økonomiske oppgangen.

Onsdag nådde Berkshire Hathaway klasse A-aksjer en ny all-time high etter å ha endt dagen på $504.036. Dette er første gang selskapets aksjekurs når en halv million dollar per aksje.

Aksjen gikk opp med nesten 6000 poeng, og økte verdien med mer enn 1 % de siste 24 timene.

Den nye milepælen kommer når Warren Buffetts mangefasetterte konglomerat nyter massiv suksess under den økonomiske oppgangen. Siden begynnelsen av året har Berkshire Hathaway lagt til mer enn 11 % til sin verdi, noe som gjør den til en av de beste aksjene i landet.

Rallyet kommer på et tidspunkt da aksjemarkedet sliter. NASDAQ og S&P 500 har gitt dårligere resultater de siste ukene på grunn av utfordringene til noen av de ledende teknologiselskapene i verden.

Berkshire Hathaways rally på 11 % hittil i år betyr at selskapet har klart seg bedre enn det bredere markedet siden starten av året. Cathy Seifert, en Berkshire-analytiker ved CFRA Research, sa ;

"Jeg tror en vridning mot verdinavn, kombinert med Berkshires eksponering mot energi- og bruksområdet … og investorenes entusiasme for Berkshires aggressive tilbakekjøp av aksjer drev aksjenes ytelse."

Etter denne nye milepælen overstiger Berkshire Hathaways totale markedsverdi for første gang 740 milliarder dollar. Selskapet har nå overgått Meta Platforms (tidligere kjent som Facebook) når det gjelder markedsverdi, noe som gjør Berkshire Hathaway til den eneste ikke-teknologiske enheten på listen over 10 mest verdifulle amerikanske selskaper.

Berkshire Hathaway er den dyreste aksjen på Wall Street, og handles for tiden til over 500 000 dollar. Warren Buffet har konsekvent hevdet at han ikke har til hensikt å dele aksjene fordi han tror den høye aksjekursen bare vil tiltrekke og beholde mer langsiktige, kvalitetsorienterte investorer.