Home » News » Beste 4 råvareaksjer å kjøpe midt i den “grønne revolusjonen”

Beste 4 råvareaksjer å kjøpe midt i den “grønne revolusjonen”

Råvareprisene er stigende på grunn av pandemien og konflikten i Ukraina, men overgangen til elbiler, en del av den grønne revolusjonen, favoriserer også råvareaksjer.

Råvareprisene har fortsatt å øke den siste tiden, drevet av økende inflasjon og den såkalte «grønne revolusjonen». La oss diskutere dem separat før vi tar en titt på de beste råvareaksjene å kjøpe på grunn av den grønne overgangen.

Først inflasjon. COVID-19-pandemien utløste massiv finanspolitisk og monetær stimulans fra regjeringer og sentralbanker over hele verden. Som et resultat, på grunn av tilbudssjokket, har inflasjonen steget.

Råvarer er en tradisjonell sikring mot inflasjon, så økningen i råvareprisene er ikke uvanlig.

For det andre førte overgangen til grønne energikilder til at regjeringer vil forby salg av kjøretøy med forbrenningsmotorer i nær fremtid. I stedet foretrekkes elbiler eller elektriske kjøretøyer.

Det brukes imidlertid mye mer mineraler i elbiler enn i konvensjonelle – 9, sammenlignet med bare 2. Derfor er dette nok et løft for råvareprisene, ettersom investorer forventer sterk etterspørsel i fremtiden.

Så hvilke er de beste råvareaksjene å kjøpe nå?

Vale

Vale (NYSE:VALE) er en brasiliansk stålprodusent. Aksjekursen har økt med mer enn 40 % YTD. Økningen i råvareprisene førte til en økning i selskapets brutto fortjenestemargin, som nå overstiger sektormedianen med 97,69 %.

Southern Copper

Southern Copper (NYSE:SCCO) utvinner og raffinerer kobber og andre mineraler. Selskapet er basert i Phoenix, Arizona. Bare i år har aksjekursen steget med over 26 %, og Southern Copper betaler også et heftig utbytte. Terminutbytteavkastningen overstiger 5 %.

BHP Group

BHP Group (NYSE:BHP) er et australsk selskap som opererer i den diversifiserte metall- og gruveindustrien. Aksjekursens ytelse overstiger 20 % YTD, og selskapet betaler også utbytte. Utbytteavkastningen overstiger 8 %.

LyondellBasel Industry 

LyondellBasel Industry (NYSE:LYB) er et kjemikalieselskap. Det betaler et kvartalsvis utbytte, og terminutbytteavkastningen er 4,34 %, mens utbytteutbetalingsforholdet er 26,46 %.

Aksjekursen handles nær alle tiders høyder, og den har steget nær 12% YTD.