HomeNewsTopp 3 aksjer å kjøpe innenfor finansielle tjenester

Topp 3 aksjer å kjøpe innenfor finansielle tjenester

Mircea Vasiu

Federal Reserve i USA startet en innstrammingssyklus forrige uke. Så hvilke er de beste amerikanske aksjene å kjøpe innenfor finanstjenester når fortjenestemarginene øker?

En av hovedhendelsene i finansmarkedene forrige uke var USAs Federal Reserve beslutning om å heve rentene. Sentralbanken hevet rentene for første gang siden pandemien og sverget å øke dem igjen på de kommende møtene.

Det er nå klart at Fed tok fatt på en innstrammingssyklus, med mange stemmer som etterlyste en renteøkning på 50 bp ved neste møte. Det forventes også flere renteøkninger videre i 2022.

Finansielle tjenesteselskaper drar nytte av en slik syklus ettersom fortjenestemarginene deres øker. Her er tre amerikanske finansielle tjenesteaksjer å vurdere: American Express Company, Velocity Financial og Walker & Dunlop.

American Express Company

American Express (NYSE:AXP) trenger ingen introduksjon ettersom merkevaren har fått global anerkjennelse. Det er et av de største selskapene for finansielle tjenester i USA og over hele verden, og aksjekursen overgikk markedet både YTD og de siste tolv månedene.

American Express betaler utbytte. Terminutbytteavkastningen er 1,1 %, og utbytteutbetalingsgraden er 17,22 %. Aksjekursen handles også til et P/E-forhold på 19,48.

Velocity Financial

Velocity Financial (NYSE:VEL) er et eiendomsfinansieringsselskap fra California, grunnlagt i 2004. Det opererte med en brutto fortjenestemargin på 90,16 %, høyere enn sektormedianen med 42,85 %.

Det årlige inntektsestimatet for regnskapsperioden som avsluttes desember 2022 er 106,35 millioner dollar. Velocity Financial betaler ikke utbytte.

Walker og Dunlop

Walker & Dunlop (NYSE:WD) opererer i boliglånsbransjen. Selskapet ble grunnlagt i 1937. Aksjekursen har steget mer enn 32 % de siste tolv månedene, og Walker & Dunlops bruttofortjenestemargin for de siste tolv månedene var høyere enn sektormedianen på 58,44 %.

Walker & Dunlop er et utbyttebetalende selskap. Utbytteavkastningen er 1,79 %, og utbytteutbetalingsgraden er 24,54 %.