Home » News » Beste defensive aksjer å kjøpe i forkant av en mulig resesjon

Beste defensive aksjer å kjøpe i forkant av en mulig resesjon

Defensive aksjer er kjent for sitt jevne utbytte og prisstabilitet. De er også ikke-sykliske, ettersom produktene eller tjenestene deres er ukorrelerte til konjunktursyklusen. Så hva er de beste defensive aksjene å kjøpe i tilfelle en resesjon kommer?

En økonomi vokser i sykluser, ikke i en rett linje. Teorien om en konjunktursyklus forteller oss at perioder med økonomisk ekspansjon etterfølges av perioder med økonomisk sammentrekning.

Over tid vokser det totale BNP, men med noe hikke langs veien. En økonomisk resesjon er definert av minimum to kvartaler på rad med negativ økonomisk vekst.

Nå som krigen har startet i Øst-Europa, og sentralbanker er fanget, tvunget til å gå i økonomisk nedgang for å bekjempe inflasjonen, hva bør aksjemarkedsinvestorer gjøre? En løsning: Invester i defensive aksjer.

Disse aksjene er kjent for sitt jevne utbytte og for å tilby produkter og tjenester med etterspørsel lite påvirket av konjunktursyklusen. Her er noen navn å vurdere: Walmart, CVS Health og General Electric.

Walmart

Walmart er et av de største selskapene i USA og verden. Det driver hypermarkeder og supersentre, og det er et representativt selskap for forbrukervaresektoren. Dette er en defensiv sektor, Walmart betaler et jevnt utbytte, og produktene og tjenestene deres er ikke korrelerte med konjunktursyklusen.

Selskapet har økt det årlige utbyttet de siste 48 påfølgende årene, og utbytteandelen er 34,11 %.

CVS helse

CVS Health er et amerikansk selskap fra Rhode Island, som opererer i helsesektoren. Dette er en defensiv aksje nær sine all-time highs og gir et jevnt utbytte.

Terminutbytteavkastningen er 2,15 %, og utbytteutbetalingsgraden er 23,78 %. Med dagens børskurs er selskapet verdsatt til 133,77 milliarder dollar, og bedriftsverdien er 197,55 milliarder dollar.

General Electric

General Electric er et ikonisk amerikansk selskap. Det er et av de eldste selskapene globalt, et industrikonglomerat med verdensomspennende virksomhet, som sysselsetter nærmere 170 000 mennesker. Det gir et kvartalsvis utbytte, og aksjekursen har vært nesten flat de siste tolv månedene.