Home » News » Beste energi-ETFer å kjøpe med attraktive P/E-forhold: XLE, XOP og VDE

Beste energi-ETFer å kjøpe med attraktive P/E-forhold: XLE, XOP og VDE

Energi-ETFer handles til en rettferdig verdi mens de betaler store utbytter ettersom energiprisene fortsetter å stige. Så hvilke er de beste energi-ETFene å kjøpe?

Den spektakulære økningen i oljeprisen har ført til at mange investorer har vendt oppmerksomheten mot energisektoren. Som et alternativ til direkte kjøp av aksjer i et oljeselskap, gir energi-ETFer diversifisering innen industrien og handles til tiltalende verdivurderinger.

Så hvilke er de beste energi-ETFene å kjøpe blant attraktive verdivurderinger? Her er tre å vurdere:

  • Energy Select Sector SPDR Fund (XLE)
  • SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP)

Energy Select Sector SPDR Fund (XLE)

XLE er en av de mest likvide energi-ETFene som tilbyr eksponering mot den amerikanske energiindustrien. Med en årlig utbytteavkastning på 3,75 % og et P/E-forhold på 16,64, er XLE et interessant alternativ for de som ønsker å få eksponering mot energisektoren mens de ikke investerer direkte i et bestemt selskaps aksjer.

XLEs hovedposter er Exxon Mobil Corporation og Chevron Corporation. De to selskapene står for 43,97 % av ETF-beholdningen, og andre bemerkelsesverdige beholdninger er i EOG Resources (4,87 %), ConocoPhillips (4,5 %) og Schlumberger NV (4,33 %).

Hovedsektorene hvor XLEs underliggende eierandeler er allokert er energimineraler og industrielle tjenester.

SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP)

XOP fokuserer på undersektoren leting og produksjon, og er dermed et interessant alternativ for de som ønsker å få eksponering mot selskaper som er involvert i å oppdage og utforske nye olje- og gassforekomster.

Hovedpostene er Southwestern Energy Company (2,96%), EQT Corporation (2,91%), Antero Resources Corporation (2,55%) og Hess Corporation (2,44%).

XOP handles til et P/E-forhold på 13,25, og den årlige utbytteavkastningen er 1,26%.

Vanguard Energy ETF (VDE)

I motsetning til XOP er VDE-beholdningen konsentrert i noen få aksjer, som Exxon Mobil (20,51 %) eller Chevron (17,09 %). VDE handler med et høyere P/E-forhold enn de to andre ETF-ene som presenteres i denne artikkelen (34.8), men dens årlige utbytteavkastning er også mye høyere, med 3.52 %.

VDEs YTD-avkastning er +42,71 %.