Home » News » Beste gullgruveaksjer å kjøpe i dag

Beste gullgruveaksjer å kjøpe i dag

Gullgruveaksjer handles med stor rabatt sammenlignet med gullprisen. Så hvilke er de beste gullgruveaksjene å kjøpe?

I tider med økende inflasjon retter investorer oppmerksomheten mot gull. Den tradisjonelle sikringen mot den generelle økningen i prisene på varer og tjenester skuffet ikke under COVID-19-pandemien, selv om noen investorer forventet at gull ville øke enda mer enn det gjorde.

Imidlertid oppnådde den en ny all-time high, ettersom gull ble handlet over $2000 for første gang noensinne. Men gullets ytelse er enda mer åpenbar når vi tolker den i forhold til gullgruveaksjer, som handles nær et 35-års lavmål kontra gull.

Så hvilke gullgruveaksjer bør du kjøpe? Her er noen navn å vurdere: Barrick Gold, Alamos Gold og Newmont.

Barrick Gold

Barrick Gold har hovedkontor i Toronto, Canada, og driver gullgruver i land som Mali, Argentina, Canada og USA. Dette er et utbyttebetalende selskap med et terminutbytte på 1,59 % og en utbytteprosent på 31,62 %.

I tillegg til å motta utbytte, har aksjonærene sett aksjekursen stige +15,60 % de siste tolv månedene. Med dagens markedspris har Barrick Gold en markedsverdi på 44,86 milliarder dollar.

Franco Nevada

Franco Nevadas aksjekurs ligger nær alle tiders høyder og har allerede steget +22,75 % YTD. Akkurat som Barrick Gold, betaler Franco Nevada utbytte, men terminutbytteavkastningen er bare 0,77 %.

En av beregningene som trekker oppmerksomheten til Franco Nevada er brutto fortjenestemargin for de siste tolv månedene, høyere enn sektormedianen med 179,54 %.

Newmont

Newmonts aksjekurs gjorde en ny all-time high i april da gullgruvearbeidere tjente på gullprisene som handlet nær $2000 igjen. Newmonts terminutbytte er 2,6 %, og den femårige utbytteveksten er 71,11 %.

Med dagens markedspris er Newmont verdsatt til 67,18 milliarder dollar og har en bedriftsverdi på 67,94 milliarder dollar.