Home » News » Big Tech bukseseler for utrulling av EUs Digital Services Act

Big Tech bukseseler for utrulling av EUs Digital Services Act

News Team

Mer enn et dusin av verdens største teknologiselskaper står overfor enestående juridisk gransking, ettersom EUs omfattende Digital Services Act (DSA) pålegger nye regler for innholdsmoderering, brukernes personvern og åpenhet denne måneden.

Over hele EU tilpasser en rekke internettgiganter – inkludert Metas Facebook (NASDAQ: META) og Instagram-plattformer, den kinesiskeide videoappen TikTok og en håndfull Google-tjenester (NASDAQ: GOOGL) – de nye forpliktelsene, inkludert å forhindre skadelig innhold fra å spre, forby eller begrense visse brukermålrettingspraksis, og dele enkelte interne data med regulatorer og tilknyttede forskere.

EU blir sett på som den globale lederen innen teknologiregulering, med mer omfattende lovverk – som Digital Markets Act og AI Act – på vei. Blokkens suksess med å implementere slike lover vil påvirke innføringen av lignende regler rundt om i verden.

Men forskere har reist spørsmål om disse selskapene har gjort nok for å møte lovgivernes forventninger.

Foreløpig gjelder reglene kun for 19 av de største nettplattformene, de med mer enn 45 millioner brukere i EU. Fra midten av februar vil de imidlertid gjelde for en rekke nettplattformer, uansett størrelse.

Ethvert firma som blir funnet i strid med DSA risikerer en bot verdt opptil 6 % av sin globale omsetning, og gjengangere kan bli utestengt fra å operere i Europa helt.

Reuters ba hvert selskap utpekt under DSA om å diskutere endringer de hadde gjort. De fleste pekte på offentlige blogginnlegg om saken, nektet å kommentere ytterligere, eller svarte ikke i det hele tatt.

To av selskapene som er utpekt for tidlig regulering – e-handelsgiganten Amazon (NASDAQ: AMZN) og den tyske moteforhandleren Zalando – utfordrer for tiden deres inkludering på listen i retten.

“Vi kan forvente at plattformer vil kjempe med nebb og klør for å forsvare deres praksis,” sa Kingsley Hayes, leder for data- og personvernrettssaker i advokatfirmaet Keller Postman. “Spesielt når nye overholdelsesregler griper inn i kjernevirksomhetsmodellene deres.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/big-tech-braces-for-roll-out-of-eus-digital-services-act/